ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όταν οι Αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποιούσαν επίδειξη ισχύος με μαζική απογείωση αεροσκαφών και ελικοπτέρων (βίντεο)

Όταν οι Αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποιούσαν επίδειξη ισχύος με μαζική απογείωση αεροσκαφών και ελικοπτέρων (βίντεο)

Πρόκειται για μια άσκηση που πραγματοποίησε πριν από δύο χρόνια το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC), χρησιμοποιώντας τις αεροπορικές του δυνάμεις για επίδειξη και προβολή ισχύος, με τα πλάνα να αποτυπώνουν μια εξαιρετικά επικίνδυνη «άσκηση» στην οποία απογειώθηκαν μαζικά περισσότερα από 40 αεροσκάφη.

Στα εντυπωσιακά αυτά πλάνα, διακρίνεται το λεγόμενο «elephant walk» όπου συμμετείχαν 26 αεροσκάφη τύπου MV-22B Ospreys και 14 ελικόπτερα τύπου CH-53E Super Stallions, με στόχο να δείξουν τον ελάχιστο χρόνο που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να επιχειρήσουν όταν αυτό είναι ανάγκη.

Παρά το γεγονός ότι ζυγίζει 35.000 λίβρες, το Osprey μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 20 Πεζοναύτες για περισσότερα από 400 ναυτικά μίλια με υψηλές ταχύτητες.

Από την άλλη, το βαρύ ελικόπτερο βάρους 37.500 λιβρών, το CH-53E Super Stallion, μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 30 Πεζοναύτες,ή περισσότερες από 32.000 λίβρες ωφέλιμο φορτίο για περισσότερα από 110 ναυτικά μίλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.