Ικανοποιημένα τα τουρκικά ΜΜΕ από την πρόταση Κ.Μητσοτάκη… να τα βρούμε για την ΑΟΖ

Ικανοποιημένα τα τουρκικά ΜΜΕ από την  πρόταση  Κ.Μητσοτάκη… να τα βρούμε για την ΑΟΖ

Μεγάλη και με.. ευμενή σχόλια ήταν η προβολή στα τουρκικά ΜΜΕ της πρότασης του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη περί διαλόγου και ΑΟΖ που απεύθυνε προς στην Τουρκία.

Tα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ αποτιμούν θετικά την δήλωση και γιατί όχι αφού ουσιαστικά επιτρέπει στην Τουρκία να βάλει «πόδι» στην ελληνική ΑΟΖ, από την στιγμή που η όποια συζήτηση θα γίνει όχι μόνο επι μηδενικής βάσης, αλλά και με βάση το «λοξό» σύμφωνο της Άγκυρας με την Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο Κ.Μητσοτάκης είχε σημειώσει;

«Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία, στο ζήτημα που έχουμε στο τραπέζι και είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μας. Μπορούμε να συζητήσουμε έντιμα κι αν τελικά συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, υπάρχουν πάντα τρόποι να μεταφέρουμε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο, στη Χάγη, ύστερα από κοινή συμφωνία για το πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα, αλλά πάντα με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.» (σ.σ. έτσι όπως το σέβεται ιδιαιτέρα η Τουρκία).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.