ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώτο θέμα η δολοφονία των δύο παλικαριών στα ξένα ΜΜΕ

Πρώτο θέμα η δολοφονία των δύο παλικαριών στα ξένα ΜΜΕ

Με διαφορετικό τόνο αναφέρονται τα ξένα ΜΜΕ στην εν ψυχρώ δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, από ότι πριν ένα μήνα με στην δολοφονία Π.Φύσσσα..

Η Wall Street Journal αναφέρει το συμβάν, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία αναζητεί δύο υπόπτους που έφυγαν με μοτοσυκλέτα από την περιοχή, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

Τονίζει ότι οι δολοφονίες έρχονται μετά από την δολοφονία ενός μουσικού το Σεπτέμβριο από υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Το Associated Press από την πλευρά του αναφέρει ότι δύο μέλη της Χρυσής Αυγής δολοφονήθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε έξω από τα γραφεία τοπικής οργάνωσης στην Αθήνα, «σε μια επίθεση που αξιωματούχοι εκτιμούν πως είναι μια τρομοκρατική επίθεση από την ακροαριστερά».

Αναφέρει ακόμα πως η αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις και η αντιτρομοκρατική ομάδα έχει αναλάβει τις έρευνες. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης «αλλά η Ελλάδα έχει ακόμη ενεργές ακροαριστερές και αναρχικές ομάδες που έχουν αναλάβει την ευθύνη για σειρά πυροβολισμών και βομβαρδισμών που προκάλεσαν το θάνατο σε δύο αστυνομικούς και έναν δημοσιογράφο».

Μάλιστα, επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας χωρίς να τον κατονομάζει, το Associated Press αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος δήλωσε πως «εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο, αλλά οι ενδείξεις κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση».

Στο ρεπορτάζ που έχει αναρτήσει το BBC αναφέρει: «Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος σε ένα προάστιο της Αθήνας, σύμφωνα με την αστυνομία».

Το άρθρο της Daily Telegraph έχει τίτλο: «Μέλη της Χρυσής Αυγής δολοφονήθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα μέλη της ΧΑ πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση, με τους δράστες να επιβαίνουν σε μηχανή, ενώ η επίθεση χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική.

Οι New York Times σε ρεπορτάζ αναφέρουν τα εξής: «Ένοπλοι σε μια μοτοσικλέτα σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν ένα τρίτο την Παρασκευή το βράδυ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, σε βόρειο προάστιο της Αθήνας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ το κόμμα κάνει λόγο για υποκινούμενη επίθεση με πολιτικά χαρακτηριστικά».

Το Reuters τονίζει ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής, μετά από τη δολοφονία ενός αντί-φασίστα μουσικού από μέλος της, το Σεπτέμβριο.

Ακόμη, επικαλείται την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής μετά από το περιστατικό, στην οποία ανέφερε ότι «η αντί-ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται για τη δολοφονία, καθώς επέτρεψε τους εκτός ελέγχου τρομοκράτες να δολοφονήσουν νέα παιδιά εν ψυχρώ».

Σίγουρα θα παρατηρήσατε πιο ψύχραιμα ρεπορτάζ για τον φόνο των 2 παιδιών, από ότι για τον φόνο του Π.Φύσσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.