ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Είχαν φτιάξει εργαστήριο κάνναβης μέσα σε καφενείο του Ηρακλείου

Είχαν φτιάξει εργαστήριο κάνναβης μέσα σε καφενείο του Ηρακλείου

Στις 18 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του εργαστηρίου κάνναβης που φέρεται να είχε στηθεί εντός ενός καφενείου στο Τυμπάκι της Μεσαράς, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, θα καθίσουν για να δικαστούν, σε δεύτερο βαθμό, δύο φίλοι, οι οποίοι εκτίνουν ποινή κάθειρξης 18 ετών, καθώς φέρονται να είχαν αποθηκεύσει στο επίμαχο καφενείο περισσότερα από 16 κιλά χασίς, αλλά και πάνω από 2,5 κιλά «σοκολάτας»!

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου ενάμιση χρόνο: Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2018, πραγματοποιήθηκε «έφοδος» στο καφενείο από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, αλλά και του ΤΑΕ Μεσαράς. Η Αστυνομία έκανε «φύλλο και φτερό» τον χώρο, εντοπίζοντας τελικά ένα πλήρες εργαστήριο κατεργασίας κάνναβης, αλλά και μεγάλη ποσότητα χασίς. Αρχικά, οι αστυνομικοί βρήκαν τα σύνεργα: Πρόκειται για ηλεκτρικό αναδευτήρα, κόσκινα, αυτοσχέδιο καλούπι και άλλα υποβοηθητικά εργαλεία και σκεύη, που χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία του χασίς. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν άργησαν να εντοπίσουν στο πατάρι του καφενείου και τα ναρκωτικά.

Όπως είχε ανακοινωθεί τον προπερασμένο Φεβρουάριο από την ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν βρεθεί στον επίμαχο χώρο συνολικά 16.400 γραμμάρια κάνναβης, αλλά και 2.584 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»). Εξάλλου, βρέθηκε ακόμη μία ζυγαριά ακριβείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έλαβε χώρα στις 15 Οκτωβρίου του 2018 με κατηγορούμενους δύο Κρητικούς ηλικίας 49 ετών, οι οποίοι καταδικάστηκαν αμφότεροι σε ποινή κάθειρξης 18 ετών. Εξάλλου, το δικαστήριο επέβαλε στον κάθε έναν εξ αυτών και χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ. Μετά την καταδίκη τους, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.