Κυνηγητό αστυνομίας και αναρχικών στην Στουρνάρη – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ παρατάχθηκαν γύρω από το ΑΠΘ

Κυνηγητό αστυνομίας και αναρχικών στην Στουρνάρη – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ παρατάχθηκαν γύρω από το ΑΠΘ

Ένταση επικράτησε πριν λίγη ώρα στο Πολυτεχνείο με αστυνομικούς των ΜΑΤ να κυνηγούν αναρχικούς που άναψαν φωτιά σε οδόφραγμα στην οδό Στουρνάρη.

Το κλίμα για τα 46 χρόνια από το Πολυτεχνείο είναι ιδιαίτερα τεταμένο μετά από τα σοβαρά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.

Νωρίτερα υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στην πλατεία Εξαρχείων με τα ΜΑΤ να παρατάσσονται τόσο στη διασταύρωση Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας όσο και στην διασταύρωση Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις και δύο προσαγωγές ατόμων που σκόπευαν να ανέβουν σε ταράτσες πολυκατοικιών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντόπισαν σακίδια με δοχεία βενζίνης και μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και επεισόδια ΜΑΤ παρατάχθηκαν γύρω από το ΑΠΘ – Κουκουλοφόροι άναψαν φωτιά μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή

Το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε η πορεία στη Θεσσαλονίκη για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, ωστόσο δημιουργήθηκε ένταση μετά το τέλος της.

Συγκεκριμένα ομάδες νεαρών που κινούνταν σε δρόμους της πόλης εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και υπήρξαν επεισόδια με άνδρες των ΜΑΤ.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 υπήρξαν και αυτοκίνητα που καιγόντουσαν, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 20:00 στο κέντρο της Πάτρας, κατά την διάρκεια της μίας εκ των δύο πορειών που οργανώθηκαν για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία, η οποία ξεκίνησε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, φθάνοντας στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Ερμού, κοντά στην αστυνομική διεύθυνση, πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους ακολουθούσαν.

Τα ίδια άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και κουκούλες, πέταξαν επίσης πέτρες εναντίον των αστυνομικών, ενώ άναψαν και καπνογόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.