ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Ισπανία απέλασε 4.000 παράνομους μετανάστες σε μία ημέρα – Η Αθήνα παρακαλεί την ΕΕ για να απελάσει 519!

Η Ισπανία απέλασε 4.000 παράνομους μετανάστες σε μία ημέρα – Η Αθήνα παρακαλεί την ΕΕ για να απελάσει 519!

Χθες το Μαρόκο άφησε αφύλακτα τα σύνορα με τον ισπανικό θύλακα της Κεούτα στη Βόρεια Αφρική, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα 8.000 παράνομοι μετανάστες να μπουν σε ισπανικό έδαφος.

Η αντίδραση της Ισπανίας; Μέσα σε μόλις μία μέρα απέλασε 4.000 από αυτούς και αναμένεται να πάρουν σειρά οι υπόλοιποι χωρίς κανείς να μιλήσει από την ΕΕ για «παράνομες επαναπροωθήσεις».

Αντίθετα η Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης παρακαλεί την FRONTEX, δηλαδή την ΕΕ , για να επιστρέψει 519(!) από τους εκατοντάδες χιλιάδες που βρίσκονται παράνομα στην επικράτειά της!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης τον Φεβρουάριο αναφέρει:

«Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα προς την Frontex και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άμεση επιστροφή 519 αλλοδαπών στις χώρες προέλευσής τους, οι οποίοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Ειδικότερα, σε συνέχεια του αιτήματος για την επιστροφή στην Τουρκία 1450 αλλοδαπών που διέμεναν σε ΚΥΤ των νησιών του Αιγαίου, η Ελλάδα ζητά να επιστρέψουν στο Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, την Αλγερία, το Ιράν και άλλες 20 χώρες, 519 αλλοδαποί που διαμένουν σε ΠΡΟΚΕΚΑ στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Πρόκειται για απαραίτητο βήμα της αυστηρής αλλά δίκαιης πολιτικής που ασκεί η Ελλάδα στο μεταναστευτικό, με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

Για να βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα και να έχει επεξεργαστεί η αίτησή τους σημαίνει πως βρίσκονται στη χώρα πάνω από χρόνο. Δηλαδή η ισπανική κυβέρνηση απελαύνει 4.000 από τους 8.000 παράνομους μετανάστες σε μία νύχτα και η Ελλάδα θέλει χρόνια για να απελάσει 519 από τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Μη ξεχνάμε επίσης πως η κυβέρνηση πήρε πίσω την απόφασή της για αναστολή χορήγησης ασύλου σε όσους μπαίνουν από τον Έβρο στην εισβολή του προηγούμενου Μαρτίου, όταν βρέθηκε δηλαδή σε μία παρόμοια κατάσταση με την Ισπανία.

Και το ερώτημα που βασανίζει όλους τους Έλληνες είναι ένα, τελικά στην κυβέρνηση μπορούν ή μήπως δεν θέλουν να κάνουν απελάσεις;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.