ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

H πρώτη νύχτα του δολοφόνου της Καρολάιν στη φυλακή: Κρατείται στην γυναικεία πτέρυγα – Τα δύο αιτήματα του

H πρώτη νύχτα του δολοφόνου της Καρολάιν στη φυλακή: Κρατείται στην γυναικεία πτέρυγα – Τα δύο αιτήματα του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 33χρονος πιλότος μετά την πολύωρη απολογία του για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 33χρονος συζυγοκτόνος μετά από 37 ημέρες θεάτρου και ρεσιτάλ υποκρισίας θα κρατηθεί σε ειδικές συνθήκες, λόγω του ειδεχθούς εγκλήματός του και της έκτασης που έλαβε όλο αυτό το διάστημα η υπόθεση. Ο δολοφόνος της άτυχης 20χρονης Καρολάιν θα μπει στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπόδικοι όπως: ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Κουτσολιούτσος της Folli Follie.

Υπενθυμίζεται πως η απολογία του 33χρονου πιλότου ήταν πολύωρη και δέχτηκε βροχή ερωτημάτων, ενώ μάλιστα αμφισβήτησε τα ευρήματα της αστυνομίας παραμένοντας ψυχρά απαθής.

Οι τρεις συγκρατούμενοί του

Ο συζυγοκτόνος οδηγήθηκε στην έκτη πτέρυγα των φυλακών, σε συνθήκες ειδικής κράτησης, λόγω του ειδεχθούς εγκλήματος που διέπραξε, ούτως ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική του ακεραιότητα από άλλους κρατουμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αναγνωστόπουλος δεν θα είναι μόνος του στο κελί. Μαζί του θα βρίσκονται άλλοι τρεις κρατούμενοι: Ο ένας είναι σωφρονιστικός υπάλληλος που εκτίει ποινή για ναρκωτικά, ο δεύτερος για λαθρεμπόριο και ο τρίτος επίσης για ναρκωτικά.

Το κελί του 32χρονου είναι κοντά σε αυτό, όπου κρατούνται ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ο Αναγνωστόπουλος έκανε τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό και έτσι δεν χρειάστηκε να μπει σε 14μερη καραντίνα, ενώ ως νέος κρατούμενος θα περάσει την καθιερωμένη συνέντευξη, είτε με την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, είτε με τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού ιδρύματος, ενδεχομένως σήμερα Τετάρτη.

Ο συζυγοκτόνος είχε δύο αιτήματα

Υποστηρίζει ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτησή μου».

Πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα SIM.

Κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση μεταξύ τους.

Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τα αιτήματα

Φεύγοντας από τα δικαστήρια ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος είπε «ζητώ μία μεγάλη συγγνώμη».

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, έκλεισε την απολογία του λέγοντας, εκτός από συγγνώμη, «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, αλλά, δυστυχώς, δεν γυρνάει».

Η παραίτηση του Βασίλη Σπύρου και η υπερασπιστική γραμμή

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγο πριν παρουσιαστεί στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 32χρονου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους προ της ακρόασης στον ανακριτή ,στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, ανέφερε πως δεν επιθυμεί να ασχοληθεί άλλο με την υπόθεση τονίζοντας: «Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ άλλο με την υπόθεση. Σε κανένα σκέλος της», ενώ έκανε λόγο για «προσωπικούς λόγους».

Ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, τόνισε ότι στην απολογία του στον ανακριτή δεν άλλαξε τίποτα. Παράλληλα, έκανε λόγο για οικογενειακή τραγωδία και για τη «σκηνοθεσία» και το θέατρο, επανέλαβε πως γνώμονας ήταν το παιδί του. «Πράγματι ομολογημένη πράξη ήταν και είναι, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν, θα κατατεθούν κι άλλα στοιχεία, πέρα από τη συγγνώμη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα μελετηθούν και άλλα στοιχεία που θα υποστηρίξουν τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, όπως για το ζήτημα του αν προσχεδίασε το έγκλημα.Όσον αφορά την τοποθέτηση του βρέφους πάνω στο σώμα της νεκρής μητέρας του, ο κ. Παπαϊωαννίδης ανέφερε πως δεν μπορεί να προσθέσει κάτι καθώς «δεν έχει κλείσει η δικογραφία» γιατί ενδέχεται να προκύψουν κι άλλα νέα στοιχεία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο η δικογραφία, έχει εξέλιξη αρκετή, θα προσκομιστούν και αλλά στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις προκειμένου να στηρίξουν ή μη τους ισχυρισμούς που έχουμε ως υπεράσπιση».

Για τη δολοφονία του σκυλιού, ο δικηγόρος ανέφερε πως ο συζυγοκτόνος εξήγησε τα πάντα και αιτιολόγησε πως μετά το συμβάν, ήταν ένα μέρος από αυτό που είχε στο μυαλό του.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξηγήσεις για την τοποθέτηση του βρέφους πάνω στο σώμα της νεκρής μητέρας του, ο κ. Παπαϊωαννίδης ανέφερε πως δεν μπορεί να προσθέσει κάτι καθώς «δεν έχει κλείσει η δικογραφία» και ενδέχεται να προκύψουν κι άλλα νέα στοιχεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.