ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λάρισα: Δύο αδέλφια ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο για να του κλέψουν τα… καναρίνια

ο 79χρονος δήλωσε πως «για… δύο ώρες ήμουν νεκρός»

Λάρισα: Δύο αδέλφια ξυλοκόπησαν ηλικιωμένο για να του κλέψουν τα… καναρίνια

Ποινές κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο (β ́ βαθμού) Λάρισας σε δύο αδέλφια που παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι και για ληστρική κλοπή και για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Τα δύο αδέλφια κρίθηκαν ένοχοι για τις κλοπές που σε δύο περιπτώσεις αφορούσαν σε… καναρίνια που με δικό τους κλουβί έκλεβαν από τα σπίτια συμπολιτών τους.

Ο 79χρονος παθών καταθέτοντας στο δικαστήριο σημείωσε την επίθεση που δέχθηκε από τους δύο δράστες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μετά τα χτυπήματα «για… δύο ώρες ήμουν νεκρός».

Τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου 2022, ο 79χρονος ξύπνησε από τον θόρυβο που έκανε το κουδουνάκι που είχε εγκαταστήσει στην ταράτσα της μονοκατοικίας του, όπου ήταν τοποθετημένα τα κλουβιά με τα ωδικά πτηνά, τα καναρίνια, που αποτελούσαν το χόμπι του συνταξιούχου.

Τα δύο αδέλφια, όπως κατέθεσε ο 79χρονος, από ταράτσα σε ταράτσα έφθασαν και στη δική του και με ένα «δικό τους κλουβί», «τα άδειασαν όλα, είχα 20 κανάρια, με χτύπησαν και έφυγαν». Δείχνοντας την παλάμη του στους δικαστές, όπου με ράμματα οι γιατροί έκλεισαν την πληγή που του προκάλεσαν οι δράστες με ένα κατσαβίδι, όταν τους βρήκε στην ταράτσα του σπιτιού του να κλέβουν τα καναρίνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κατηγορούμενοι, όπως σημειώνεται και στο κατηγορητήριο, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία, χρησιμοποίησαν σωματική βία σε βάρος» του 79χρονου «και ειδικότερα τον χτύπησαν βίαια, με τα χέρια τους και τα πόδια τους, στο κεφάλι, στο στήθος και στην πλάτη και επιπλέον τον απώθησαν με δύναμη, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος», ενώ ο ένας κατηγορούμενος «χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι που κρατούσε, έπληξε τον παθόντα, καθ’ ον χρόνο ήταν πεσμένος στο έδαφος, στο εσωτερικό της δεξιάς παλάμης του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.