ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παραμένει στην Ελλάδα ο Σαϊντού Καμαρά – Ο αλλοδαπός μαθητής που είχε συναντηθεί με τον Κ.Μητσοτάκη

Χορηγείται άσυλο στον Σ.Καμαρά

Παραμένει στην Ελλάδα ο Σαϊντού Καμαρά – Ο αλλοδαπός μαθητής που είχε συναντηθεί με τον Κ.Μητσοτάκη

Στην Ελλάδα θα παραμείνει ο Σαϊντού Καμαρά, ο αλλοδαπός μαθητής που συναντήθηκε πριν από λίγο καιρό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού», είπε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την απόφαση της Αρχής Προσφυγών για τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά.

Ο μαθητής τον προηγούμενο μήνα είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Φοιτεί στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου Αττικής και κινδύνευε να απελαθεί από την Ελλάδα λόγω της ενηλικίωσής του.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του μαθητή από την Γουϊνέα και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σαϊντού συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.