ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σεισμός ταρακούνησε την Αττική – Ποιο ήταν το επίκεντρο

Σεισμός ταρακούνησε την Αττική – Ποιο ήταν το επίκεντρο

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα στις 11.13 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Αττικής, 8 χλμ. ανατολικά της Νέας Μάκρης.

Το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Παρότι δεν θεωρείται μεγάλος σεισμός, ήταν ιδιαίτερα αισθητός και ταρακουνήθηκε η Αθήνα.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε πάντως ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα.

Ο σεισμός σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε αισθητός στο κέντρο της Αθήνας, την Κηφισιά και σε Γέρακα, Αγία Παρασκευή, Ηλιούπολη, Περιστέρι, Παγκράτι, Βύρωνα, Καλλιθέα. Επίσης στα Μελίσσια, στην Σαλαμίνα, στο Κολωνάκι, στο Μαρκόπουλο, στον Χολαργό, στους Αμπελόκηπους, στο Μενίδι και το Νέο Κόσμο, στα Άνω Πατήσια, στο Μαρούσι αλλά και στην Χαλκίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.