ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διαταγή για κατασκευή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Βόρεια Κορέα

Διαταγή για κατασκευή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Βόρεια Κορέα

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Τζονγκ Ουν διέταξε την κατασκευή ακόμη μεγαλύτερων διαστημικών πυραύλων, παρά το γεγονός ότι η χώρα προκάλεσε τις αντιδράσεις μεγάλου τμήματος της διεθνούς κοινότητας μετά την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στα μέσα Δεκεμβρίου, μεταδίδει σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο επικεφαλής του κομμουνιστικού καθεστώτος διαβίβασε σχετική διαταγή στους επιστήμονες, τεχνικούς και άλλους ιθύνοντες, που εμπλέκονται με την ανάπτυξη κι εκτόξευση των πυραύλων, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

«Οφείλεται να αναπτύξετε κι να εκτοξεύσετε μία πλειάδα από επιπλέον δορυφόρους, μεταξύ τους και τηλεπικοινωνιακούς, καθώς και πυραύλους με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια», φέρεται να δήλωσε ο Κιμ σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Η εκτόξευση απετέλεσε μία περίτρανη απόδειξη του ανεξάρτητου και νομίμου δικαιώματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας να χρησιμοποιεί το διάστημα για ειρηνικούς σκοπούς», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως ο πύραυλος, ο δορυφόρος και τα μηχανήματα ελέγχου «κατασκευάσθηκαν με 100% εφευρετικότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.