ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος, Γαλλία, Βέλγιο συμφώνησαν στην ανάπτυξη του αντιαρματικού συστήματος BLOS

Κύπρος, Γαλλία, Βέλγιο συμφώνησαν στην ανάπτυξη του αντιαρματικού συστήματος BLOS

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνα, Σάββας Αγγελίδης, μαζί με τους ομολόγους του από τη Γαλλία, Φλοράνς Παρλί και το Βέλγιο, Ντιντιέ Ρέιντερς, υπέγραψαν εξάλλου την Πέμπτη στη Φινλανδία δήλωση πρόθεσης αναφορικά με την ανάπτυξη του οπλικού συστήματος BLOS (Beyond Line of Sight Land Battlefield Missile System).

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας στο ΚΥΠΕ, η υπογραφή αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του αντιαρματικού αυτού συστήματος, που προωθείται στο πλαίσιο προγράμματος της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της PESCO, το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς της οικογένειας συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς BLOS της ΕΕ.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να ενταχθεί σε μια εκτεταμένη σειρά από πλατφόρμες εδάφους-εδάφους και αέρος-εδάφους, παρέχοντας ολοκληρωμένη και αυτόνομη δυνατότητα προσδιορισμού στόχου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πτυχές κοινής εκπαίδευσης και διαμόρφωσης, ενώ προβλέπεται η δημιουργία μιας ομάδας χρηστών για την ανάπτυξη ενός κοινού δόγματος για την χρήση BLOS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του ΥΠΑΜ στο twitter, την Τετάρτη, αναφέρεται εξάλλου ότι ο κ. Αγγελίδης είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ιταλίδα ομόλογό του, Ελιζαμπέτα Τρέντα, για τη λήψη πρακτικών μέτρων με σκοπό την αναβάθμιση της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.