ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ερντογάν: “Προσωρινό μέτρο η μετεγκατάσταση του τάφου του Σουλεϊμάν Σαx” – Έτσι θέλει να λέει

Ερντογάν: “Προσωρινό μέτρο η μετεγκατάσταση του τάφου του Σουλεϊμάν Σαx” – Έτσι θέλει να λέει

Η στρατιωτική επέμβαση ή μαλλον παράνομη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία με σκοπό τη μεταφορά σε άλλο σημείο ενός τάφου που είχε περικυκλωθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και την απομάκρυνση των στρατιωτών που τον φρουρούσαν συνιστά ένα προσωρινό μέτρο για την προστασία τους και όχι μια υποχώρηση, υποστήριξε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν άρματα, αναγνωριστικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και πολλές εκατοντάδες στρατιώτες, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός στο έδαφος της Συρίας από την έναρξη του εμφυλίου στη χώρα αυτή, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

«Η επιχείρηση του τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ δεν είναι υποχώρηση, είναι μια προσωρινή μετακίνηση για να μην διακινδυνεύσουμε τη ζωή των στρατιωτών. Το παιχνίδι εκείνων που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τον τάφο και τους στρατιώτες μας για να εκβιάσουν την Τουρκία δεν πέρασε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία που εκφώνησε στην Άγκυρα. 

Οι 38 στρατιώτες που φρουρούσαν τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, του παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επέστρεψαν όλοι τους στην Τουρκία μετά την επιχείρηση αυτή, τη νύχτα του Σαββάτου! Μάλλον η ύπαρξη ενός νεκρού δεν αποτελεί μετρήσιμο γεγονός για τον Ερντογάν.

Κανονικά, η φρουρά αλλάζει κάθε έξι μήνες αλλά οι στρατιώτες αυτοί παρέμεναν παγιδευμένοι στην περιοχή για οκτώ μήνες λόγω της δράσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο τάφος, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί έδαφός της με βάση μια συνθήκη του 1921, μεταφέρθηκε κοντά στα τουρκικά σύνορα, εντός της Συρίας. Ωστόσο τα λείψανα του Σουλεϊμάν Σαχ μεταφέρθηκαν προσωρινά στην Τουρκία ή μάλλον έτσι θέλει να πιστεύει η Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.