ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο κύμα μεγαλομανίας στην Τουρκία – Κάνουν προεκλογική εκστρατεία με… οθωμανικές στολές! (εικόνες)

Νέο κύμα μεγαλομανίας στην Τουρκία – Κάνουν προεκλογική εκστρατεία με… οθωμανικές στολές! (εικόνες)

Όταν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε στις 12 Ιανουαρίου στο «Λευκό Παλάτι» τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς έχοντας στο πλευρό του τους δεκαέξι φρουρούς με παραδοσιακές στολές πολεμιστών δεν φανταζόταν ότι θα δημιουργούσε μια νέα τάση.

Πρόσφατα και ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου στη χώρα, αρκετοί υποψήφιοι του κοινοβουλίου κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία φορώντας στολές Οθωμανών πολεμιστών ή σουλτάνων! Οι υποψήφιοι με το κυβερνών κόμμα «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ), εμφανίζονται σε αφίσες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις παραδοσιακές στολές των προγόνων τους για να προσελκύσουν ψηφοφόρους αλλά πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο τους διακωμωδούν.

Ο Οσμάν Γιαβούζ, υποψήφιος με το AKP στο Ικόνιο, στην κεντρική Ανατολία, κάνει την προεκλογική του καμπάνια φορώντας στο κεφάλι το παραδοσιακό κάλυμμα börk, το οποίο φορούσαν οι Σελτζούκοι πολεμιστές και οι πρώτοι Οθωμανοί σουλτάνοι τον 14ο αιώνα. Ο ίδιος δικαιολόγησε την εμφάνισή του στην εφημερίδα Hurriyet δηλώνοντας ότι το Ικόνιο ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της  αυτοκρατορίας των Σελτζούκων και με αυτό τον τρόπο ελπίζει να εκλεγεί για να υπηρετήσει την πόλη του.

Ένας άλλος υποψήφιος του ιδίου κόμματος, ο Ερσίν Καραμπαμπά, που διεκδικεί την βουλευτική έδρα στην βόρεια επαρχία Τοκάτ, εμφανίστηκε στις αφίσες της προεκλογικής του εκστρατείας ως σουλτάνος του 1.600 ή του 1.700.

Όμως, ο Τσιχανγκίρ Ταχίρ, υποψήφιος με το κόμμα «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» στην Άγκυρα, προχώρησε την προεκλογική του εκστρατεία ένα βήμα παραπέρα, αφού «στρατολόγησε» ακόμα και την τεχνική του photoshop για να προσθέσει στις αφίσες της προεκλογικής του καμπάνιας τον «πνευματικό» του πατέρα Ερντογάν και την «πνευματική» του μητέρα, την σύζυγο του προέδρου Ερντογάν, Εμινέ!

Η Ναλάν Ακτάς είναι προς το παρόν η μόνη γυναίκα που έχει αυτοανακηρυχθεί υποψήφια με το κυβερνών κόμμα στην Κωνσταντινούπολη και προσπαθεί με την παραδοσιακή φορεσιά της να τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον των Τούρκων ψηφοφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.