ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τουρκία: «Παρελθόν» τα μπλουζάκια με την λέξη «ήρωας» με εντολή Ρ.Τ. Εντογάν διαφορετικά συλλαμβάνεται (φωτό, βίντεο)

Τουρκία: «Παρελθόν» τα μπλουζάκια με την λέξη «ήρωας» με εντολή Ρ.Τ. Εντογάν διαφορετικά συλλαμβάνεται (φωτό, βίντεο)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον σε κατηγορούμενους να εμφανίζονται σε δικαστήριο με μπλουζάκια στα οποία αναγράφεται η λέξη «ήρωας», ένα T-shirt που έγινε μήνυμα διαμαρτυρίας στην Τουρκία.

Τον προηγούμενο μήνα, ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος είχε εμφανιστεί με ένα τέτοιο μπλουζάκι στη δίκη του. Έπειτα από αυτό, η τουρκική αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει όσους φορούσαν T-shirt με αυτή τη λέξη στα αγγλικά, καθώς η Άγκυρα ισχυρίστηκε ότι αποτελούσε ένδειξη υποστήριξης των εμπλεκομένων στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Δεν θα παρουσιάζονται στις δίκες από δω και στο εξής με τα ρούχα που επιθυμούν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία στην ανατολική πόλη Μαλάτεια. Οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα φορούν τυποποιημένες στολές, ενώ οι ύποπτοι τρομοκράτες σακάκια και παντελόνια, δήλωσε ο Ερντογάν. «Έτσι θα παρουσιάζονται στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του για το ζήτημα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα πρέπει να φορούν στολές στις δίκες τους, όπως αυτές που φορούν οι κρατούμενοι στη φυλακή του Γκουαντάναμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.