ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τουρκία: Μια τεράστια φυλακή για δημοσιογράφους

Τουρκία: Μια τεράστια φυλακή για δημοσιογράφους

Η Τουρκία, η χώρα η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ και «λανσάρεται» στο εξωτερικό ως μια δημοκρατία έχει περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή από ότι έχουν η Κίνα, η Ερυθραία, η Συρία και το Ιράν μαζί, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε μια τεράστια φυλακή για δημοσιογράφους.

Το ανωτέρω αναφέρεται σε έκθεση της ένωσης δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα (RSF) επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη διεθνή θέση της Τουρκίας εν μέσω έντονης κριτικής από δυτικές κυβερνήσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕ.

Ως κυριότερους λόγους για αυτή την κατάσταση η RSF αναφέρει τους καταπ8ιεστικούς νόμους, τις αόριστες και  ασαφείς νομικές διατάξεις και τέλος το παρανοϊκό, όπως το χαρακτηρίζει, δικαστικό σύστημα.

«Η Τουρκία είναι σήμερα η μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους, κάτι που αποτελεί ένα θλιβερό παράδοξο για μια χώρα που θέλει να εμφανίζεται στο εξωτερικό ως ένα υπόδειγμα δημοκρατίας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η RSF η οποία έχει την έδρα της στη Γαλλία.

Σε ότι αφορά τους αριθμούς η RSF αναφέρει ότι συνολικά 72 άνθρωποι του Τύπου βρίσκονται υπό περιορισμό εκ των οποίων οι 42 είναι δημοσιογράφοι και κρατούνται σε φυλακές εξαιτίας της δραστηριότητάς τους/.

Από την πλευρά της η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η πλειονότητα των φυλακισμένων δημοσιογράφων κατηγορείται για σοβαρά παραπτώματα όπως είναι η συμμετοχή σε ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.