ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απόρρητη έκθεση Μάτις στο Κογκρέσο: «Αρνηση παράδοσης των F-35 στη Τουρκία θα μας προκαλούσε μεγάλη οικονομική ζημιά»

Απόρρητη έκθεση Μάτις στο Κογκρέσο: «Αρνηση παράδοσης των F-35 στη Τουρκία θα μας προκαλούσε μεγάλη οικονομική ζημιά»

Με τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας να εξακολουθούν να βρίσκονται σε ευαίσθητη καμπή, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις αντιδρώντας στην έκθεση του Κογκρέσου όπου ζητά την καθυστέρηση ή την ακύρωση της παράδοσης των F-35 εξαιτίας των S-400 το ξέκοψε: «Πρακτικά αυτό δεν γίνεται» είπε.

Όπως αναφέρει η Washington Post και αναμεταδίδει το Haber7 νέα στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα από την απόρρητη έκθεση του Μάτις στο Κογκρέσο για την πιθανότητα ακύρωσης της τουρκικής προμήθειας.

Πιο συγκεκριμένα ο Μάτις στην απόρρητη έκθεσή του προς το Κογκρέσο επανέλαβε την αντίθεσή του προς την ακύρωση της προμήθειας.

«Κάτι τέτοιο», είπε «θα προκαλούσε σημαντική καθυστέρηση στην αλυσίδα παραγωγής του αεροσκάφους και σημαντικές καθυστερήσεις.

Αυτές οι καθυστερήσεις ισοδυναμούν στην προσωρινή αδυναμία παράδοσης 50 έως 75 F-35 και περί τους 18 με 24 μήνες στο χρόνο αποκατάστασης της γραμμής παραγωγής.

Αυτό σημαίνει τεράστια οικονομική ζημιά για το πρόγραμμα».

«Αυτό γιατί» συμπλήρωσε «η Τουρκία έχει σημαντικό ποσοστό στην παραγωγή κρίσιμων μερών του αεροσκάφους και εμπλέκεται σε όλη την αλυσίδα παραγωγής».

https://twitter.com/Haber7/status/1067795365838143490

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ στην παραγωγή του F-35 εμπλέκονται εταιρείες όπως η TAI, η ASELSAN, η Havelsan, και άλλες που κατασκευάζουν 19 διαφορετικά μέρη του F-35.

Για παράδειγμα η ΤΑΙ κατασκευάζει το κεντρικό τμήμα της ατράκτου, η ASELSAN τη μονάδα διασύνδεσης AIC (Avionic Interface Control) του συστήματος επικοινωνιών, ναυτιλίας και εντοπισμού (CNI).

Η Kale Aero κατασκευάζει μέρη των πτερύγων και της ατράκτου, ενώ η κοινοπραξία Kale Pratt & Whitney τμήματα του κινητήρα F-135. Η Havelsan τμήματα του συστήματος πέδησης, η Alp Aviation τμήματα της καλύπτρας και η λίστα συνεχίζεται με άλλους μικρότερους υποκατασκευαστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.