Η Τούρκοι επιχειρούν να συνδέσουν τον Βαρθολομαίο με τον Γκιουλέν: «Βλακώδης παραφροσύνη» λέει η Corriere della Sera

Η Τούρκοι επιχειρούν να συνδέσουν τον Βαρθολομαίο με τον Γκιουλέν: «Βλακώδης παραφροσύνη» λέει η Corriere della Sera

«Αποτέλεσμα βλακώδους παραφροσύνης» χαρακτηρίζει ο αναλυτής της Corriere della Sera, Αντόνιο Φεράρι, «τις κατηγορίες τουρκικού φυλλαδίου σε βάρος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρβολομαίου, περί στήριξης του πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Το φυλλάδιο αυτό τυπώθηκε από εκδοτικό συγκρότημα το οποίο μπορεί να θεωρηθεί σαφώς προσκείμενο στον πρόεδρο σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναζητά συνεχώς εκδίκηση», τονίζει ο Φεράρι, o οποίος προσθέτει ότι οι ίδιες κατηγορίες εκτοξεύονται κατά του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου (σ.τ.σ. έχει πεθάνει), πρώην Αρμένιου Πατριάρχη, της Αμερικανίδας πρώην υπουργού Eξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και Tούρκων πολιτικών που έχουν πεθάνει.

«Πρόκειται για μακάβριο κείμενο» αναφέρει ο Ιταλός αναλυτής της Corriere della Sera και υπογραμμίζει ότι «το Φανάρι θεωρεί ότι τα στοιχεία αυτά, τα οποία διαδίδονται με κακόβουλο πνεύμα, μπορεί να αποτελέσουν αιτία ρατσιστικών πράξεων και έλλειψης θρησκευτικής ανοχής».

«Οι συγκεκριμένες κατηγορίες είναι αποτέλεσμα βλακώδους παραφροσύνης», ενώ «στο ίδιο φυλλάδιο οι θρησκευτικοί ηγέτες κατηγορούνται ότι στήριξαν ακόμη και το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τις 16ης Ιουλίου 2016», λέει η Corriere della Sera.

«Πρόκειται για απόλυτο ψέμα, διότι το υποτιθέμενο αυτό πραξικόπημα ήταν μια προσπάθεια του Ερντογάν -η οποία και πέτυχε- να πλήξει με συλλήψεις και βασανιστήρια, όλους όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την δικτατορική του εξουσία», καταλήγει ο Αντόνιο Φεράρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.