ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΥΠΕΞ Πολωνίας: «Οι Κινέζοι μονο μπορούν να πείσουν τον Β.Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο»

Θεωρεί ουκρανική επιτυχία ότι δεν έχουν χάσει περισσότερα εδάφη από την Ρωσία!

ΥΠΕΞ Πολωνίας: «Οι Κινέζοι μονο μπορούν να πείσουν τον Β.Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο»

“Αυτοί που μπορούν να πείσουν τον Πούτιν να τερματίσει αυτό τον πόλεμο είναι οι Κινέζοι”, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι (Radoslaw Sikorski), συζητώντας με τον Nik Gowing, co-director του Thinking the Unthinkable στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

“Τον Ιανουάριο του 2022 υπήρξε μια σύντομη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στο Καζακστάν εκ μέρους του προέδρου Τοκάγεφ και οι Κινέζοι τού είπαν να πάρει τα στρατεύματά του και να φύγει κι έτσι έκανε” υπενθύμισε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, εκτιμώντας πως αν η Κίνα αποφάσιζε να ακολουθήσει μια σκληρή γραμμή, όπως το να σταματήσει το εμπόριο με τη Ρωσία, θα μπορούσε να την εξαναγκάσει να βάλει τέλος στον πόλεμο.

Ερωτηθείς για τη διήμερη διάσκεψη που σκοπεύει να φιλοξενήσει η ελβετική κυβέρνηση τον Ιούνιο, με στόχο την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας είπε πως εύχεται να βγει κάτι καλό, ωστόσο τόνισε πως λείπει ένα σημαντικό στοιχείο για να υπάρξει μια κάποιου είδους ειρηνευτική συμφωνία κι αυτό είναι η βούληση του επιτιθέμενου, δηλαδή της Ρωσίας.

“Δεν έχω ακούσει καμιά δήλωση από τον επιτιθέμενο ότι επιθυμεί την ειρήνη. Αντιθέτως, είπε δημόσια ότι οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι με πριν και ο αρχικός στόχος ήταν να “σβήσει” το ουκρανικό κράτος και να αρνηθεί την ύπαρξη της Ουκρανίας ως ανεξάρτητο, δημοκρατικό, κυρίαρχο Κράτος” σημείωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας πως “η πρόκληση είναι να σταματήσει ο επιτιθέμενος τη δράση του” και εκτιμώντας πως αν η Ελβετία είχε κάποιους Πάτριοτ για τους Ουκρανούς, αυτό θα βοηθούσε πολύ περισσότερο.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί έλλειψης πλήρους ενότητας στην ΕΕ απέναντι στη ρωσική απειλή, επισήμανε ότι “η ΕΕ είναι συνομοσπονδία και οι συνομοσπονδίες είναι πολύ δύσκολο να συντονίσουν τις δράσεις τους”, ενώ σχολίασε -μεταξύ άλλων- ότι το ζήτημα της άμυνας βρίσκεται στον πυρήνα της κυριαρχίας και οι χώρες είναι πολύ διστακτικές σε ό,τι αφορά τέτοιου είδους ζητήματα.

Ανέφερε πως με βάση τη σημερινή εικόνα, το θαύμα -όπως το αποκάλεσε- είναι πως δύο χρόνια μετά μια πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή, η Ουκρανία παραμένει ένα λειτουργικό κράτος. “Η Ουκρανία έχει υπεραποδώσει (σ.σ. στον πόλεμο), το ίδιο και η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες -τουλάχιστον ώς τον περασμένο Αύγουστο που έστελναν υλικό στην Ουκρανία, ενώ η Ρωσία έχει υπο-αποδώσει, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δικά της μέτρα. Νόμιζαν ότι θα ήταν μια νικηφόρα προέλαση κι έχουν χάσει το ήμισυ των εδαφών που είχαν αρχικά κατακτήσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σικόρσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Το ερώτημα είναι αν αυτός ο πόλεμος θα κριθεί στο πεδίο της μάχης ή στο οικονομικό πεδίο […] ποιος θα ξεπεράσει τον άλλον” ανέφερε, εξηγώντας πως η Ουκρανία δεν μπορεί να το κάνει αυτό μόνη της αλλά χρειάζεται τη βοήθεια της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.