ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΕΘΑ για το τουρκικό σύστημα λέιζερ: «Παρακολουθούμε όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις…» – Πάλι καλά!

ΥΠΕΘΑ για το τουρκικό σύστημα λέιζερ: «Παρακολουθούμε  όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις…»  – Πάλι καλά!

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Βασίλης Βιλιάρδος, είχε υποβάλει ερώτημα -μεταξύ άλλων- στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, σχετικά με ξένα δημοσιεύματα που ανέφεραν την κατάρριψη εναερίων στόχων στη Λιβύη, από τουρκικό σύστημα λέιζερ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε στο ερώτημα, και η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλης Βιλιάρδος με θέμα «Κατάρριψη εναέριων στόχων στη Λιβύη» σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο ΥΠΕΘΑ και σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς το ΥΠΕΘΑ, δια των υπηρεσιών των Γενικών Επιτελείων, παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και την πρόοδο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όλων των χωρών ενδιαφέροντός μας.

Εν προκειμένω, οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέχουν πληροφοριακό υλικό σχετικά με το αναφερόμενο οπλικό σύστημα και το θέμα παρακολουθείται με σκοπό την προστασία των εθνικών συμφερόντων, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανών προκλήσεων Ασφαλείας και Άμυνας πλην όμως περαιτέρω στοιχεία δεν δύναται να αποδεσμευτούν μέσω της παρούσης διαδικασίας λόγω της διαβάθμισής τους.

Τέλος σας επισημαίνω ότι το ΥΠΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΥΠ.ΕΞ, τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που καθορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2016/44, σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στη Λιβύη, καθώς και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΑΣΑΗΕ).

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εξωτερικών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάλι καλά που «παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις». Τουλάχιστον να μην έχουν απορίες όταν τους «κάψουν» τα τουρκικά λέιζερ. Να ξέρουν τουλάχιστον ότι έπεσαν θύμα της «τεχνολογικής εξέλιξης»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.