ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠ.ΑΜ. Ν.Παναγιωτόπουλος: «Στα σενάρια μας είναι και η στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία»

ΥΠ.ΑΜ. Ν.Παναγιωτόπουλος: «Στα σενάρια μας είναι και η στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μέριμνα για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ερ.Δημ.: “Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι είμαστε έτοιμοι, ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο κ. Διακόπουλος…”

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: “Ακριβώς! Προχθές ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Γραφείου Πρωθυπουργού είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα.

Μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας στην τηλεόραση του Star.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξανδρος Διακόπουλος, μίλησε στο Open για τις προκλήσεις και τις γεωτρήσεις της Τουρκίας αλλά και τις κινήσεις της Αθήνας.

Ο κ. Διακόπουλος ερωτήθηκε μεταξύ άλλων αν «θα προχωρήσει, τελικά, η Τουρκία στις έρευνες και στις γεωτρήσεις που έχει προαναγγείλει, εντός της ελληνική υφαλοκρηπίδας;». Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένας σχεδιασμός, ο οποίος αποτελεί και λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τη χώρα μας. Βέβαια, η Τουρκία γνωρίζει πως δεν έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της και για αυτό προσπαθεί να φέρει τη χώρα μας σε μια καθαρά πολιτική συζήτηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου ο ίδιος απάντησε «πως τέτοιες συζητήσεις που ήδη γίνονται δεν έχουν δυσάρεστες καταλήξεις», ενώ για το ενδεχόμενο να παραβιάσουν τα υδάτινα σύνορα της χώρας μας τόνισε «θα αντιδράσουμε όπως ήδη έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ακόμα και στρατιωτικά, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.