ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Δένδιας: «Η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα μονομερούς επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ.»

Ν.Δένδιας: «Η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα μονομερούς επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ.»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, πως «η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα μονομερούς επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια», συμπληρώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη στρατιωτικοποίηση της κατάστασης» ωστόσο «είναι δεδομένες τόσο η βούληση όσο και η ικανότητα της χώρας να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία».

Αναλυτικότερα ο Νίκος Δένδιας με συνέντευξή του σε εφημερίδα, σημειώνει: «Η θέση της χώρας μας έχει εκφραστεί επανειλημμένα και δεν χρήζει ερμηνειών. ‘Εχουμε καταστήσει απολύτως σαφές τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τη διεθνή κοινότητα ότι η |Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα μονομερούς επέκτασης, ανά πάσα στιγμή, των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, στη βάση των διατάξεων του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Εθιμικού Δικαίου και άρα δεσμεύει το σύνολο των χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας».

Τέλος ο υπουργός Εξωτερικών, στη συνέντευξή του, ξεκαθαρίζει: «Η Τουρκία εξακολουθεί να παραβιάζει θεμελειώδη κριτήρια ένταξης στην Ε.Ε. τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά. Παράλληλα, παραβιάζει κατάφωρα την τελωνειακή ένωση χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, τα οποία αποβαίνουν εις βάρος της Ε.Ε συνολικότερα και της χώρας μας ειδικότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον λόγο αυτό κρίνω επιτακτική την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιληφθεί του ζητήματος και να προτείνει άμεσα τη λήψη μέτρων για να σταματήσει αυτή η καταχρηστική πρακτική… Η Ε.Ε πρέπει επιτέλους να καταστήσει σαφές προς την Τουρκία ότι δεν μπορεί να ακολουθεί παραβατική συμπεριφορά προς κράτος-μέλος της Ε.Ε και προς την ίδια την Ένωση και ταυτόχρονα η Ε.Ε να την επιβραβεύει ανεχόμενη παραβιάσεις της τελωνειακής ένωσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.