ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Θεατής ο πρωθυπουργός – Με τον Ν.Δένδια συναντήθηκε ο πρόεδρος της Λιβύης – Ο Κ.Μητσοτάκης στην Κόρινθο!

Θεατής ο πρωθυπουργός – Με τον Ν.Δένδια συναντήθηκε ο  πρόεδρος της Λιβύης – Ο Κ.Μητσοτάκης στην Κόρινθο!

Θεατής στις εξελίξεις και αιφνιδιασμένος στα κρίσιμα εθνικά θέματα είναι ο πρωθυπουργός με τον Νίκο Δένδια να ασκεί χρέη «πρωθυπουργού επί των Εξωτερικών» την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου σπεύδει εναγωνίως να διαρρέει πληροφορίες ότι όλα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τον Κ.Μητσοτάκη, για μια πολιτική που δεν πιστεύει ο ίδιος καθώς παραμένει φανατικός οπαδός του δόγματος ΕΛΙΑΜΕΠ-Σημίτη, αλλά είναι υποχρεωμένος να στηρίξει!

Ταυτόχρονα ο φόβος είναι ότι θα σχηματιστεί η εντύπωση ότι ο υπουργός Εξωτερικών δρα αυτοβούλως.

Την ημέρα που ο υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν στην Τουρκία, ο Κ.Μητσοτάκης έπαιζε τένις, ενώ η επόμενη εμφάνιση του πρωθυπουργού ήταν στον… Ισθμό της Κορίνθου, την ώρα που ο Ν.Δένδιας συναντιόταν με τον μεταβατικό πρόεδρο της Λιβύης!

Ο αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις Κ.Μητστάκης και από τις συνεχείς «βόμβες» Καραμανλή, Σαμαρά και Δένδια στα εθνικά θέματα, και φανατικός οπαδός του δόγματος ΕΛΙΑΜΕΠ-Σημίτη, για μυστική ατζέντα στα ελληνοτουρκικά και συνδιαλλαγή με την Άγκυρα, επιχειρεί με ακατανόητες επισκέψεις και δραστηριότητες να φανεί ότι έχει την επίγνωση και τον έλεγχο της κατάστασης.

Μόνο έτσι όμως δεν είναι.

Κάποιο «στέλεχος» για την επικοινωνιακή του οπλιτική του πρότεινε να πάει στον… Ισθμό(!) την ώρα που ο Ν.Δένδιας εμφανίζεται ως πρωθυπουργός του ΥΠΕΞ και συναντάται με αρχηγούς κρατών, όπως έγινε σήμερα, ενώ αύριο θα βρίσκεται στην Αίγυπτο.

Αυτό που είναι άγνωστο, είναι ποιο «χωριό» θα επιλέξει να επισκεφθεί αύριο ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Λιβύης, ενώ την Κυριακή αναχωρεί για Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ την Τρίτη θα βρεθεί στη Σαουδική Αραβία.

Το πρωί του Σαββάτου ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μενφί, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, μετά από πρόσκληση της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών, βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας.

«Ήταν μια ευκαιρία που [ο Πρόεδρος Menfi] βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου», τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ μετά τη συνάντησή του με τον Λίβυο.

Και πρόσθεσε, θέλοντας να τραβήξει από πάνω του τα… φλας, αλλά και να καταλαγιάσει τις φωνές περί διγλωσσίας της Κυβέρνησης: «Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Κυριακή, ο Νίκος Δένδιας πετάει για Αίγυπτο, όπου θα έχει συνάντηση στο Κάιρο με τον υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις και τη «δράση» της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.