ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Εθνική μπάσκετ: Επί τάπητος οι αδυναμίες με το «βλέμμα» στην Ευρώπη

Εθνική μπάσκετ: Επί τάπητος οι αδυναμίες με το «βλέμμα» στην Ευρώπη

Η Εθνική μπάσκετ είναι αναμφισβήτητα ένας ισχυρός «παίκτης» στην Ευρώπη, όμως κάθε ομάδα έχει και τις αδυναμίες της.

Ποια είναι τα ποσοστά των σουτ μας και σε ποια θέση βρισκόμαστε μεταξύ των 24 ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά;

Η Εθνική μας ομάδα σουτάρει με 29,5% έξω απ’ τη γραμμή των 6,75 μέτρων και κατατάσσεται στην 19η θέση ως τώρα! Χαμηλά, πολύ χαμηλά αν δούμε πως πιο κάτω μας βρίσκονται μερικές απ’ τις χειρότερες ομάδες του τουρνουά, όπως η Ουγγαρία (το χειρότερο ποσοστό με 21,3%), η Ισλανδία κι η Ρουμανία, αλλά παραδόξως κι η Σλοβενία, αήττητη ως τώρα στον όμιλο μας (26,4%).

Αυτό μας δείχνει πως το τρίποντο δεν αποτελεί μονόδρομο για την επιτυχία, αλλά σίγουρα επηρεάζει αρνητικά το παιχνίδι κάθε ομάδας κι ειδικά τη δική μας, η οποία έχει ανάγκη κάθε στήριξη απ’ την περιφέρεια.

Ένα από τα μεγάλα “όπλα” στην επίθεση είναι το post παιχνίδι του Γιώργου Πρίντεζη, αλλά και του Γιάννη Μπουρούση. Όταν οι άμυνες μαζεύονται μέσα εγκλωβίζουν αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα που διαθέτουμε και μετατρέπεται σε μειονέκτημα όταν τα ανοικτά εξωτερικά σουτ βρίσκουν σίδερο. Με εντελώς μπακαλίστικη (sic) λογική, αν μπουν τα σουτ θα νικάμε! Έτσι απλά. Όχι γιατί θα αυξηθούν οι πόντοι μας από μακριά, αλλά κι επειδή θα αναγκαστούν οι αντίπαλες άμυνες να απορροφήσουν παίκτες απ’ τη ρακέτα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στον “Πριντ” ή όποιον άλλον παίκτη εκμεταλλευτεί την ικανότητα του στο “ένας εναντίον ενός” κοντά στο καλάθι.

Δεν αρκεί φυσικά αυτό. Δε μπορεί η εξήγηση να είναι τόσο απλοϊκή, αφού μας λείπουν αρκετά πράγματα ακόμα, ειδικά στο αμυντικό μας σκέλος στο πικ εν ρολ όπως κατά κόρον έχει γραφτεί.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 50% (αλλά με 1/2 προσπάθειες μέσο όρο) είναι ως τώρα ο καλύτερος σουτέρ μας, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να έχει 42,7% (1/2,3 προσπάθειες).

Κάτι, όμως, πρέπει να βελτιώσουμε κι οι αριθμοί στις πρώτες τρεις αγωνιστικές μάς το λένε ξεκάθαρα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα, η Επίσημη Αγαπημένη χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.