ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Australian Open: Ο Σ.Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 σετ του Μπάεζ (βίντεο)

Προχωρά ακάθεκτος στο τουρνουά της Μελβούρνης

Australian Open: Ο Σ.Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 σετ του Μπάεζ (βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και δυσκολεύτηκε, ξεπέρασε το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Μπάεζ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 4) επιβλήθηκε την Πέμπτη με 3-1 σετ του Αργεντινού (Νο 88) και προχωρά ακάθεκτος στο τουρνουά της Μελβούρνης.

Ο Μπάεζ ήταν ανταγωνιστικός, βάζοντας δύσκολα στον «Στεφ», ωστόσο εν τέλει ο Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη-πρόκριση με 7-6(1), 6-7(5), 6-3, 6-4, μετά από τρεις ώρες και 20 λεπτά.

Στον επόμενο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, ο Στέφανος θ΄ αντιμετωπίσει ή τον Γάλλο, Μπενουά Περ (Νο 56 στον κόσμο) ή τον Βούλγαρο, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο 28).

Ο αγώνας

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς άγγιξε δύο φορές το break, καθώς προηγήθηκε δις με 40-0 του αντιπάλου του, ωστόσο ο Αργεντινός επαλήθευσε τη φήμη, που τον συνοδεύει, ότι δεν τα παρατάει ποτέ και παλεύει κάθε πόντο.

Ο Μπάεζ έτσι, όχι μονο κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, αλλά μάλιστα έφτασε στο break, στο πρώτο σερβίς, που κατάφερε να δημιουργήσει πρόβλημα στον Στέφανο, παίρνοντας προβάδισμα με 5-4.

Πάντως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας διατήρησε τη ψυχραιμία του, παίρνοντας το σερβίς του πίσω, ενώ, μέσω του τάι μπρέικ, όπου κυριάρχησε πλήρως, κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο σετ απέναντι στον μαχητικό αντίπαλό του, μετά από 59 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι ήταν κλειστό, με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σερβίς τους.

Έτσι για δεύτερο διαδοχικό σετ τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου εκεί ο Μπάες με τέσσερις διαδοχικούς πόντους ανέτρεψε τα δεδομένα και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν επιβλητικός και, κάνοντας δύο συνεχόμενα breaks, έφτασε με συνοπτικες διαδικασίες στο 5-0, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του σετ.

Σε εκείνο το σημείο ο Αργεντίνος κέρδισε τρία συνεχόμενα games, ωστόσο ο «Στεφ» υπερασπιζόμενος το σερβίς του έφτασε στο 6-3, κάνοντας το 2-1 στα σετ.

Ο Μπάες διατήρησε το σερβίς του στο πρώτο γκέιμ του τέταρτου σετ και ο Τσιτσιπάς «απάντησε» άμεσα, αρχικά ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στη συνέχεια, «σπάζοντας» το σερβίς του Αργεντινού, ο «Στεφ» πήρε το προβάδισμα, το οποίο δεν έχασε έκτοτε, αφού προηγήθηκε με 3-1, 4-2 και 5-3, κατακτώντας το σετ με 6-4, σε 38 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.