ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Super League: Σήμερα το ντέρμπι AEK-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Super League: Σήμερα το ντέρμπι AEK-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Τα ντέρμπι (που ξεκίνησαν από την 4η αγωνιστική) μεταξύ των τριών πρώτων της περσινής κατάταξης ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με την αναμέτρηση ΑΕΚ-Ολυμπιακού, που όπως και τα προηγούμενα δύο ντέρμπι (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ) δεν θα κρίνουν τη μάχη του φετινού τίτλου, ωστόσο το αποτέλεσμα τους δεν παύει να είναι πολύ σημαντικό.

Πόσω μάλλον όταν έχει προηγηθεί μια δύσκολη εβδομάδα και για τους δύο (για διαφορετικούς λόγους), ενώ αμφότεροι έχουν χάσει από τον ΠΑΟΚ και μια δεύτερη κολλητή ήττα θα προκαλέσει νέο γύρο εσωστρέφειας, καθώς και μία μικρή αλλά σημαντική διαφορά (με το δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει του ουραγού Απόλλωνα).

Προφανώς κι οι δύο προπονητές θα ήθελαν να βίωναν την συγκεκριμένη αναμέτρηση σε μια άλλη χρονική στιγμή (ειδικά ο Ουζουνίδης με τις πολύ περιορισμένες επιλογές στο ρόστερ), αλλά είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν πίσω τους το τι έχει προηγηθεί και να παρατάξουν ότι καλύτερο έχουν για να πάρουν το τρίποντο.

Στη γηπεδούχο ΑΕΚ τα είχαν χύμα, ήρθαν και τσουβαλάτα αφού χθες έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού (και) οι Μάνταλος, Άλεφ που ήρθαν να προστεθούν στις απουσίες των Λόπες, Αλμπάνη, Άλεφ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να παίρνει στην 18άδα για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο μήνες (από το πρώτο ματς με την Σέλτικ στην Γλασκόβη) τον Λούκας Μπογέ που εδώ και μια εβδομάδα περίπου προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς…

Κι αν ο Μπογέ είναι η μία είδηση, η άλλη (που έρχεται να επιβεβαιώσει την ένδεια εναλλακτικών λύσεων) αφορά την κοινή παρουσία των Μοράν, Αϊντάρεβιτς στην 18άδα με τους δύο ποδοσφαιριστές να μην υπολογίζονται γενικά από τον προπονητή τους σχεδόν από την αρχή της σεζόν.

Κανείς από τους προαναφερόμενους δεν έχει ελπίδες για να βρεθεί στο βασικό σχήμα, όπου εφόσον δεν προκύψει αλλαγή αγωνιστικού σχήματος (θεωρητικά υπάρχει η προοπτική του 3-5-2) τα κουκιά είναι μετρημένα με μοναδικό περιθώριο αλλαγής προσώπου στα στόπερ…

Η λογική λέει για δίδυμο Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς εκτός κι αν ο Σέρβος μείνει στον πάγκο για να δώσει μια λύση αν χρειαστεί ακόμη και ως χαφ, με τον Λαμπρόπουλο να επιστρέφει στο βασικό σχήμα. Οι υπόλοιποι 10 θα είναι οι: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Γκάλο, Κλωναρίδης, Λιβάια.

Την ίδια ώρα στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τους δικούς του πονοκεφάλους, οι οποίοι όμως είναι πολύ πιο ευχάριστοι απ’ ότι του συναδέλφου του, καθώς το πρόβλημα του είναι ποιοι θα χωρέσουν στην 11άδα και ποιοι θα μείνουν εκτός αποστολής αφού πήρε μαζί του 22 παίκτες (εκτός έμεινε μόνο ο τραυματίας Τοροσίδης). Εντάξει το… ευκολάκι είναι ο Χουτεσιώτης (τρίτος τερματοφύλακας), ο Ναουέλ (δεν ήταν ιδιαίτερα καλός στο Μιλάνο) κι από κει και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Ο Τουρέ αυτή τη φορά θα είναι στην αποστολή καθώς μισή ώρα ποιοτικής παρουσίας μπορεί να τη δώσει άνετα πλέον, όχι όμως στο βασικό σχήμα εκεί όπου διεκδικούν θέση οι Σα (αντί Γιαννιώτη), Σισέ (αντί Βούκοβιτς), Γκιγιέρμε (αντί Μπουχαλάκη) και Γκερέιρο (αντί Χασάν).

Οι δύο τελευταίοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι δίπλα στους σίγουρους Ομάρ, Μεριά, Τσιμίκα, Καμαρά, Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο, Ποντένσε, με τον Ολυμπιακό μετά από δύο εξαιρετικές εμφανίσεις, οι οποίες όμως συνοδεύτηκαν από ήττες (ΠΑΟΚ, Μίλαν) να μη θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να τριτώσει το κακό.

Η επιστροφή του Λάζαρου

Φυσικά το πρόσωπο του αγώνα δεν είναι άλλος από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος μετά από μια εξαιρετική διετία στην ΑΕΚ έφυγε το καλοκαίρι, όχι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, για τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ, Χριστοδουλόπουλος και Ολυμπιακός, έλυσαν (σε πρώτο βαθμό) τις διαφορές τους στα δικαστήρια (έπονται οι εκδικάσεις στο Διαιτητικό δικαστήριο) αλλά ο Λάζαρος λογικό είναι να θέλει να δώσει τις απαντήσεις του, στο ίδιο γήπεδο όπου πέρσι τέτοιο καιρό είχε υπογράψει μια επική ανατροπή για την ΑΕΚ (από 0-2 στο 47’ 3-2 στο 90’ με δύο δικά του γκολ).

Δανός διαιτητής

Πέρα όμως από τα όποια ερωτηματικά υπάρχουν για τα αγωνιστικά πλάνα των δυο προπονητών, υπάρχει ένα κοινό ερωτηματικό κιτρινόμαυρων και ερυθρόλευκων το οποίο αφορά τον διαιτητή του ντέρμπι. Μετά τον Φινλανδό Γκεστράνιους (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) και τον Ελβετό Φενταγί (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ) η ΚΕΔ επέλεξε τον Δανό Μαντς – Κρίστοφερ Κριστόφερσεν για το σημερινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 35χρονος Κριστόφερσον ανήκει στη 2η κατηγορία της UEFA, διευθύνει αγώνεςς της Δανέζικης Superleague από το 2011, από το 2013 είναι διεθνής διαιτητής και είναι οικονομικός σύμβουλος σε τράπεζα της πατρίδας του… Για να δούμε αν θα… πιάσει τα λεφτά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.