ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώην μαφιόζικη Ferrari 458 Spider έγινε περιπολικό στο Μιλάνο

Πρώην μαφιόζικη Ferrari 458 Spider έγινε περιπολικό στο Μιλάνο

Η ιταλική Μαφία μετρά μια Ferrari λιγότερη στις τάξεις της, καθώς αυτή η κατασχεμένη Ferrari 458 Spider που βλέπετε παραχωρήθηκε στην Αστυνομία για… εκπαιδευτικούς λόγους.

Οπότε για την περίσταση και τα νέα της καθήκοντα βάφτηκε ανάλογα και της κοτσάρανε και τους απαραίτητους «φάρους».

Η τοπική Αστυνομία του μητροπολιτικού δήμου προγραμματίζει να χρησιμοποιήσει το σούπερκαρ από το Maranello για να δείξει στη νεολαία ότι το έγκλημα δεν αποδίδει. Ωστόσο, οι αστυνομικοί θα χρειαστεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το μήνυμα που θέλουν να περάσουν, διότι μεταξύ άλλων η Μαφία προσφέρει αρκετά χρήματα στα μέλη της, τουλάχιστον για να αγοράσουν μια Ferrari.

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία μπορούν να υποβάλλουν αίτημα να οικειοποιηθούν περιουσιακά στοιχεία της μαφίας. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν αυτή τη συγκεκριμένη 458 Spider τον Σεπτέμβριο του 2015. Και η εταιρεία που προετοιμάζει τα αυτοκίνητα για αστυνομική υπηρεσία ανέλαβε να μετασκευάσει το αυτοκίνητο χωρίς χρέωση.

Η Αστυνομία του Μιλάνου είναι ιδιαίτερα απασχολημένη με την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, έχουν ήδη κατασχέσει 29 ακόμα αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες από μαφιόζους στην πόλη. Ως προϊόντα αποκτηθέντα από παράνομα κέρδη, όλα τους θα αποτελέσουν μέρος του προγράμματος κατανομής σε Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κι ενώ η Αστυνομία στο Μιλάνο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει της Ferrari της για εκπαιδευτικούς λόγους, η Policia di Stato στην Bologna με τη Lamborghini Huracán που έχει στην υπηρεσία της, τη χρησιμοποιεί για ταχείες μεταφορές: Αίμα, και ανθρώπινα όργανα για μεταμόσχευση. Ένα ψυγείο στο εμπρός μέρος φροντίζει να τα διατηρεί, ενώ ο ισχυρότατος V10 του αυτοκινήτου φροντίζει να φτάνουν γρήγορα –σ.σ. υπάρχουν και τα ελικόπτερα. Ακόμη, το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με απινιδωτή για να μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Όταν δεν χρησιμοποιείται για τέτοια υπηρεσία, η Huracán εκτελεί τα συνήθη αστυνομικά καθήκοντά της ως περιπολικό. Ένα ίδιο αυτοκίνητο, με παρόμοιο εξοπλισμό, υπηρετεί στη μείζονα περιοχή της Ρώμης.

Βέβαια, να πούμε ότι με μια Ferrari και δύο Lamborghini, η ιταλική Αστυνομία μοιάζει φτωχός συγγενής εμπρός στην Αστυνομία του Dubai. Η δύναμη της τελευταίας έχει στις τάξεις της ένα σκασμό από σούπερκαρ, αλλά και hypercar όπως οι Aston Martin One-77 και Bugatti Veyron.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

[Πηγή Comune di MilanoLa Stampa]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.