ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Latvala: o ταχύτερος όλων των εποχών!!! (videos)

Latvala: o ταχύτερος όλων των εποχών!!! (videos)

O Jari-Matti Latvala κατάφερε και κέρδισε τον ΤΑΧΥΤΕΡΟ αγώνα στην ιστορία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally, κάνοντας και το hat trick στην πατρίδα του!

Ο Φινλανδός θριάμβευσε κερδίζοντας το «Grand Prix Φινλανδίας», έναν αγώνα με μέση ταχύτητα 125,44 χ.α.ω., ξεπερνώντας κατά 3 ολόκληρα χιλιόμετρα το προηγούμενο ρεκόρ, από την Φινλανδία πάλι, με το Loeb το 2012.

Ένας… εξωγήινος Latvala πέτυχε τρίτη νίκη στη σειρά στη χώρα του και παγκόσμιο “ρεκόρ” μεγαλύτερης μέσης ταχύτητας σε rally!

Η διαφορά του από τον Ogier έφτασε τα 13,7 δευτερόλεπτα, σημαντική αν σκεφτεί κανείς τις δυνατότητες του Γάλλου. Με τη δεύτερή του νίκη ο Latvala κατάφερε να ανέβει δεύτερος στη βαθμολογία, διατηρώντας ελάχιστες, μαθηματικές μόνο, ελπίδες για τον τίτλο. Ο Ogier κέρδισε και την υπερειδική, φτάνοντας σε 89 τους βαθμούς διαφοράς από τον Latvala.

Πετούσε ο Ogier. Δεν άφησε περιθώρια για λάθη στο Latvala, αλλά εκείνος δεν τα έκανε!

Τρίτος και πρώτο Citroen ήταν ο Ostberg στο  τρίτο φετινό του podium, 1:23 μακριά από τους δύο πρώτους. Τέταρτος ήταν ο Neuville με το Hyundai i20 και δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος, μετά την σχεδόν καταστροφική έξοδο που είχε την Πέμπτη! Πέμπτος και πρώτο Ford ο Ott Tanaκ, παρόλο που οδήγησε όλη την Παρασκευή με ένα αμορτισέρ λιγότερο! Έκτος ήταν ο Juho Hanninen με Fiesta RS επίσης.

Του… κάθησε του Ostberg, μιά και οι αντιπαλοί του, ο ένας μετά τον άλλον, έκαναν το λάθος, χαρίζοντάς του ουσιαστικά την 3η θέση!

Ο Meeke έχασε τις ελπίδες του για το podium όταν χτύπησε την ανάρτηση του DS3  και εγκατέλειψε από έξοδο για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, βάζοντας σε αμφισβήτηση τη θέση του στην ομάδα!

Η εικόνα του αγώνα της Φινλανδίας, όπου κομμάτι της ασφάλειας – ζητούμενη χαμηλή μέση ταχύτητα – θυσιάστηκε προς χάρη του θεάματος, δείχνει ακριβώς ότι οι οργανωτές των αγώνων του WRC αρχίζουν να αντιδρούν και να χαράζουν το δικό τους δρόμο. Μήπως πρέπει να δούμε μία κίνηση και του Acropolis προς τα εκεί;

Βαθμολογία μετά τη Φινλανδία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.