ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

RX: ότι λείπει από το WRC: θέαμα, δύναμη και μάχες (videos)

RX: ότι λείπει από το WRC: θέαμα, δύναμη και μάχες (videos)

Σκανδιναβοί οδηγοί που «πάνε με το πλάι», αυτοκίνητα σε επίπεδο group B, με 600 ίππους, 2 κιλά/ίππο και 0-100 σε 1,9 δεύτερα. Σχεδόν 250 γύροι, καμιά 50αριά αυτοκίνητα κορυφαίου επιπέδου, οδηγοί από όλα τα motorsports, από το WRC μέχρι και τη F1, απέναντι σε «πυροβολημένα» πιτσιρίκια.

Τα super cars πρέπει να είναι από τις κατηγορίες Α/Ν, όχι kit car ή WRC, να είναι στην παραγωγή και να έχουν τουλάχιστον 4 θέσεις. H ισχύς τους φτάνει τα 600 άλογα, μια και επιτρέπεται η υπερτροφοδότηση, η ροπή 900 Nm και η μετάδοση είναι χωρίς ηλεκτρονικά Τα touring cars πρέπει να είναι πισωκίνητα και να πληρούν τα των super cars. Και τα super 1600 μέχρι 1600 κ.εκ.

Στα προκριματικά, 4 heats, γίνονται αγώνες των 4 γύρων με 5 αυτοκίνητα ο καθένας. Κάθε οδηγός πρέπει να κάνει 4 αγώνες. Στο τέλος οι 12 καλύτεροι σε βαθμούς heat πάνε στους δύο ημιτελικούς. Οι 16 καλύτεροι παίρνουν βαθμούς για το πρωτάθλημα. Στους ημιτελικούς έχουμε δύο ξεχωριστούς αγώνες 6 γύρων, με 6 αυτοκίνητα ο καθένας. Οι 3 πρώτοι από κάθε αγώνα περνάνε στον τελικό. Και οι 12 κερδίζουν πάλι βαθμούς για το πρωτάθλημα. Στον τελικό οι 6 μάχονται για τη νίκη, σε 6 γύρους. Ο πρώτος παίρνει 8 βαθμούς και οι υπόλοιποι 5-4-3-2-1.

Σε κάθε αγώνα, κάθε οδηγός πρέπει να κάνει έναν γύρο joker, να περάσει δηλαδή από μία έξτρα χωμάτινη στροφή, που στοιχίζει σε χρόνο. Τις περισσότερες φορές αυτός ο γύρος παίζει αποφασιστικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Άλλοι τον κάνουν στην αρχή, άλλοι στο τέλος και άλλοι – συνήθως οι καλύτεροι – αποφασίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ήδη είμαστε στη μέση της σεζόν των 13 συναντήσεων. Ο αγώνας στη Νορβηγία ήταν ο 7ος της σειράς και έδωσε στην Peugeot την ευκαιρία να κάνει το 1-2. Παρ’ όλα αυτά όμως ο περσινός πρωταθλητής Peter Solberg με το Citroen DS3 προηγείται στη βαθμολογία, αν και τερμάτισε μόλις 7ος, μετά από μία επαφή με τον Bakkerud στον ημιτελικό.

Ο Σουηδός Fredrik Salsten κέρδισε στη Νορβηγία το πρωτάθλημα στα Touring Cars. Και ο Tommy Rustad τον ευρωπαϊκό αγώνα με το Marklund Motorsport VW Polo RX Supercar.

Νορβηγία Τελικός

Νορβηγία Ημιτελικός 1

Νορβηγία Ημιτελικός 2

Νορβηγία Heats

Βαθμολογία Πρωταθλήματος μετά τη Νορβηγία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.