Πασχαλιάτικα το Grand Prix στο Αζερμπαϊτζάν

Πασχαλιάτικα το Grand Prix στο Αζερμπαϊτζάν

Η Ορθοδοξία μπορεί να ετοιμάζεται να γιορτάσει την πιο μεγάλη γιορτή, το Πάσχα , όμως στο Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζονται πυρετωδώς για το Grand Prix της F1.

Ο αγώνας γίνονται σε δημόσιους δρόμους. Το Μπακού είναι η μεγαλύτερη σε απόσταση και η ταχύτερη διαδρομή του ημερολογίου της Formula 1.

Η συνολική απόσταση είναι 6003 μέτρα και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε μήκος, πίστα μετά το Spa.

Οι ταχύτητες είναι υψηλές ενώ η πίστα είναι στενή. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους.

Το Μπακού είναι γνωστό ως «πόλη των ανέμων», η έντασή τους επηρεάζει την αεροδυναμική απόδοση. Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες οδοστρώματος αλλά και ψυχρός καιρός. Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις σ’ αυτό τον αγώνα.

Για το Μπακού, η Pirelli επέλεξε τη γόμα C2 για το σκληρό ελαστικό, τη γόμα C3 για το μέσο ελαστικό και τη γόμα C4 για το μαλακό ελαστικό: Οι τρεις γόμες που βρίσκονται στο μέσον της γκάμας.

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τα επίπεδα πρόσφυσης είναι ότι στην διαδρομή που διέρχεται από το κέντρο της πόλης, το οποίο περιτριγυρίζεται από ψηλά κτίρια, υπάρχουν σημεία με ήλιο αλλά και σκιερά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαφέρει η θερμοκρασία οδοστρώματος ανάλογα με το σημείο της πίστας.

Η πρόσφυση επηρεάζεται επίσης από παράγοντες όπως οι λευκές γραμμές και οι ανομοιομορφίες. Η πτώση απόδοσης λόγω θερμικής καταπόνησης (degradation) είναι σχετικά χαμηλή στην λεία επιφάνεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 16:10 οπότε οι θερμοκρασίες πέφτουν σχετικά γρήγορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.