ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Formula 1: Άλωσε και την Κωνσταντινούπολη ο Λ.Χάμιλτον – Παγκόσμιος πρωταθλητής για 7η φορά (φώτο-βίντεο)

Formula 1: Άλωσε και την Κωνσταντινούπολη ο Λ.Χάμιλτον – Παγκόσμιος πρωταθλητής για 7η φορά (φώτο-βίντεο)

Απίστευτος και όμως… πραγματικός! Ο Λούις Χάμιλτον κέρδισε πραγματικά από το πουθενά και στην Τουρκία και στέφθηκε για 7η φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula 1.

Ο Βρετανός οδηγός ισοφάρισε το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ κατακτώντας τον έβδομο τίτλο του στην Formula 1 σε έναν αγώνα που όπως δήλωσε και ο ίδιος «έβλεπα να φεύγει από μπροστά μου».

Η βροχή και το κακό οδόστρωμα δημιούργησαν έναν εντυπωσιακό αγώνα με τον Χάμιλτον να βρίσκεται όμως αρκετά πίσω καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Λανς Στρολ ήταν μπροστά -και με διαφορά- με τον teamate του στην Racing Poing, Σέρχιο Πέρες να τον ακολουθεί και τους Φέτελ, Φερστάπεν να τους ακολουθούν.

Ο Ολλανδός έδειξε πολλές φορές ανυπόμονος και το πλήρωσε ακριβά, καθώς έκανε λάθη τα οποία τον ανάγκασαν τελικά να τερματίσει στην 6η θέση.

Αγώνας από τα… παλιά για την Ferrari με τον Φέτελ να τερματίζει τρίτος, «κλέβοντας» τη θέση από τον Λεκλέρκ στον τελευταίο γύρο, που τελικά τερμάτισε τέταρτος.

Γλυκόπικρη γεύση για την Racing Point που αν και ξεκίνησε από το «1-3» είδε τον Σέρχιο Πέρες να κάνει έναν τρομερό αγώνα και να τερματίζει 2ος, όμως από την άλλη πλευρά ο Στρολ που ξεκίνησε από την pole τερμάτισε μόλις 9ος, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό την απειρία του, αλλά και την -μάλλον- λανθασμένη επιλογή της ομάδας του να τον καλέσει για pit stop την ώρα που ήταν στην πρώτη θέση.

Στιγμιότυπο του αγώνα ήρθε μετά το τέλος του. Όταν ο τετράκις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ πήγε να συγχαρεί τον Χάμιλτον (ήταν ο πρώτος που το έκανε).

«Σε όλα τα παιδιά που έχουν όνειρα μπορούν να τα καταφέρουν», είπε μετά τον αγώνα ο Βρετανός πιλότος και σίγουρα ο ίδιος το πίστεψε και τα κατάφερε αποδεικνύοντας γι’ ακόμη μία φορά ότι είναι ένας από τους κορυφαίους πιλότους στην ιστορία της Formula 1.

H κατάταξη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.