Αυτό είναι τo πιο περίεργο όχημα που έχουμε δει στους ελληνικούς δρόμους – Έχει μήκος 150 μέτρα και 136 τροχούς

Το όχημα διανύει μέγιστη απόσταση 8 χλμ. ανά ημέρα

Αυτό είναι τo πιο περίεργο όχημα που έχουμε δει στους ελληνικούς δρόμους – Έχει μήκος 150 μέτρα και 136 τροχούς

Δέος προκαλεί η κυκλοφορία ενός επιβλητικού όχηματος στο επαρχιακό δίκτυο Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, με προορισμό την υπό κατασκευή μονάδα ηλεκτρισμού με καύσιμο φυσικό αέριο.

Ένα όχημα-σαρανταποδαρούσα, που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει, εμφανίστηκε στους δρόμους της χώρας μας και συγκεκριμένα στο επαρχιακό δίκτυο Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής και σε παρακείμενους οικισμούς.

Με μήκος που υπερβαίνει τα 150 μέτρα, βάρος εκατοντάδων τόνων και με 136 τροχούς, το όχημα διανύει μέγιστη απόσταση 8 χλμ. ανά ημέρα. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι για την κίνησή του δεν φροντίζει κάποιος οδηγός, αλλά ένα… τηλεχειριστήριο που βρίσκεται στα χέρια Ιταλών τεχνικών.

Κατασκευάζεται από τη γερμανική εταιρεία Scheuerle η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή πλατφορμών για τη μεταφορά βαρεών φορτίων.

Το επιβλητικό και συνάμα περίεργο όχημα μεταφέρει ένα μηχάνημα και συγκεκριμένα μία τουρμπίνα, έχοντας ως προορισμό τη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής όπου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και Motor Oil κατασκευάζουν νέα μονάδα ηλεκτρισμού με καύσιμο φυσικό αέριο.

Κατά τη διέλευση του οχήματος από τους οικισμούς, η Τροχαία και τα συνεργεία του ΟΤΕ και της ΔΕΗ βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία του οχήματος, αλλά και την αποκατάσταση τυχόν βλαβών που προκαλούνται στα καλώδια λόγω του μεγάλου ύψους της τουρμπίνας.

Σύμφωνα με το slpress.gr, μία από τις δυσκολίες που συνάντησε το όχημα ήταν να περάσει από τη γέφυρα Λοφαρίου, οπότε με πυρετώδεις ρυθμούς τα συνεργεία δημιούργησαν στερεό ανάχωμα προκειμένου να περάσει με ασφάλεια τον ποταμό, κάνοντας ένα κύκλο στην διαδρομή και κατεύθυνση την Βιομηχανική Περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του slpress.gr, τους επόμενους μήνες αναμένεται η μεταφορά δύο ακόμη τουρμπίνων μικρότερου μεγέθους, που έρχονται από τη βόρεια Ευρώπη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.