ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρχεται ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη VW με αυτονομία που θα κάνει την Tesla να … ιδρώσει

Έρχεται ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη VW με αυτονομία που θα κάνει την Tesla να … ιδρώσει

Η VW ρίχνει όλο το βάρος της στην εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τη ζημία που προκλήθηκε από το πρόσφατο «dieselgate». Όσοι θεωρούσαν υπερβολικά αισιόδοξη την εξαγγελία της γερμανικής εταιρείας ότι θα παρουσιάσει 30 ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2025, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν, καθώς η VW θα παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Electrek, ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Herbert Diess, ανακοίνωσε τα νέα σε ένα γερμανικό Περιοδικό, το Wirtschafts Woche. Ο Diess ισχυρίζεται ότι οι μπαταρίες του νέου ηλεκτρικού οχήματος μπορούν να προσφέρουν αυτονομία από 400 έως και 600 χιλιόμετρα σε κάθε επαναφόρτιση. Το Electrek βέβαια ισχυρίζεται πως ο Diess μάλλον αναφερόταν στο νέο Τυποποιημένο Ευρωπαϊκό Κύκλο και ότι η πραγματικές δυνατότητες του νέου ηλεκτρικού οχήματος θα είναι γύρω στα 480 km, αυτονομία που φυσικά εξακολουθεί να είναι τρομερά εντυπωσιακή.

Σε αυτό το στάδιο το μόνο που ξέρουμε είναι πως στο Παρίσι η VW μάλλον θα δείξει ένα πρωτότυπο ή ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο μοντέλο παραγωγής. Αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι θα δούμε μια πιο εξελιγμένη μορφή του BUDD-e, του πρωτοποριακού Microbus που είχε παρουσιάσει η VW στην CES. Πάντως το Electrek ισχυρίζεται πως το όχημα που θα παρουσιαστεί θα έχει τις εξωτερικές διαστάσεις ενός Golf αλλά τους χώρους ενός Passat. Αν αυτό ισχύει είναι αναπόφευκτο το όχημα να είναι αρκετά ψηλό, όπως το προαναφερόμενο σχεδιαστικά τολμηρό βανάκι της VW.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραγωγή και οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2018. Αυτή είναι μια ημερομηνία πολύ πιο σύντομη απ’ ότι περιμέναμε αλλά φαίνεται ότι η αποφάσεις της VW άλλαξαν σημαντικά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο και φαίνεται να επιταχύνεται η στρατηγική απόφαση για εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης. Γι αυτό άλλωστε άλλαξε και ο προγραμματισμός από τα 20 ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020, στα 30 οχήματα μέχρι το 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.