ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Mercedes-Benz βάζει ανθρωποειδή ρομπότ στα εργοστάσια της

Η Mercedes-Benz ήρθε σε συμφωνία με την αμερικανική Apptronik για τη χρήση του ανθρωποειδούς ρομπότ Apollo

Η Mercedes-Benz βάζει ανθρωποειδή ρομπότ στα εργοστάσια της

Έτοιμη να υποδεχτεί ανθρωποειδή ρομπότ στην γραμμή παραγωγής της είναι η Mercedes-Benz, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία ρομποτικής, Apptronik.

Το ανθρωποειδές ρομπότ Apollo θα προσθέσει η Mercedes-Benz στα εργοστάσιά της μετά τη συμφωνία της γερμανικής εταιρείας με την Apptronik. Στην από κοινού ανακοίνωση των δύο εταιρειών έγινε γνωστό πως το ρομπότ Apollo θα χρησιμοποιηθεί για «σωματικά απαιτητικές, χειρωνακτικές και χαμηλής ειδίκευσης εργασίες».

To συγκεκριμένο ρομπότ έχει σχεδιαστεί προκειμένου να μπορεί να εκτελεί τις εργασίες του συνυπάρχοντας με τους υπόλοιπους εργαζομένους του εκάστοτε εργοστασίου. Η δημιουργία άλλωστε ανθρωποειδών που μπορούν να προσαρμοστούν στα υπάρχοντα εργοστάσια είναι αρκετά πιο οικονομική από τον επανασχεδιασμό εγκαταστάσεων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποδοχή νέων ρομπότ.

Με ύψος 1,73 m. και βάρος που φτάνει τα 72,5 kg, το Apollo μπορεί να σηκώνει αντικείμενα με βάρος έως και 25 kg και να λειτουργεί για ένα διάστημα έως και τέσσερις ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του. Το Apollo δεν διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης με την πρίζα, όπως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να φορτίσει. Αντ’ αυτού, διαθέτει συστοιχίες μπαταριών που μπορούν να αφαιρούνται και να αντικαθίστανται όταν αδειάσουν. Το ρομπότ δεν χρειάζεται επίσης να χρησιμοποιεί τα πόδια του εάν οι εργασίες του είναι σταθερές, καθώς ο κορμός του μπορεί να τοποθετηθεί σε μια μεταλλική κολώνα.

Όταν ανιχνεύεται ένα κινούμενο αντικείμενο ή άτομο εντός της ζώνης πρόσκρουσης κοντά σε ένα Apollo, το ρομπότ θα σταματήσει να κινείται για λόγους ασφαλείας. Επιπροσθέτως, το Apollo συνοδεύεται επίσης από λογισμικό που μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως τις λειτουργίες του. Τα ανθρωπόμορφα αυτά ρομπότ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στην εφοδιαστική αλυσίδα για την μεταφορά εξαρτημάτων στη γραμμή παραγωγής και τη συναρμολόγησή τους. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιούν και ποιοτικό έλεγχο στα εξαρτήματα που μεταφέρουν.

«Για να κατασκευάσουμε τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα εξελίσσουμε συνεχώς το μέλλον της παραγωγής αυτοκινήτων. Οι εξελίξεις στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη ανοίγουν νέες ευκαιρίες και για εμάς», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Mercedes-Benz, Jörg Burzer, ο οποίος επιβλέπει την παραγωγή, την ποιότητα και την εφοδιαστική αλυσίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.