Κακοκαιρία: Έτσι πρέπει να περνάς με το αυτοκίνητό σου μέσα από τα νερά (βίντεο)

Αν η στάθμη του νερού υπερβαίνει τα 15 εκατοστά, το νερό μπορεί να εισέλθει στο κιβώτιο ταχυτήτων

Κακοκαιρία: Έτσι πρέπει να περνάς με το αυτοκίνητό σου μέσα από τα νερά (βίντεο)

Τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν αυτές τις μέρες τη χώρα μας έχουν ρίξει κατακόρυφα την θερμοκρασία και συνοδεύονται από ισχυρές βροχοπτώσεις. Και ως γνωστόν, είναι πολλά τα σημεία του οδικού μας δικτύου, που πλημμυρίζουν με το παραμικρό.

Για να γίνει η προσπέλαση των υδάτων σε σωστό και ασφαλές τρόπο, θα πρέπει να κατέχετε ορισμένες πρακτικές γνώσεις για αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει μια βιαστική διάσχισή τους.

Πριν αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως αν δεν είστε σίγουροι πως το πέρασμα από ένα σημείο με νερά είναι ασφαλές, τότε, καλό είναι, να προτιμήσετε τη λύση της αναστροφής.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, επιλέξτε την πρώτη σχέση και με σταθερά χαμηλή ταχύτητα (το πολύ 10 χλμ./ώρα) περάστε το εμπόδιο ύδατος χωρίς να σταματήσετε. Επιπλέον, απενεργοποιήσετε το σύστημα stop/start.

Θυμηθείτε πως αν η στάθμη του νερού υπερβαίνει τα 15 εκατοστά, το νερό μπορεί να εισέλθει στο κιβώτιο ταχυτήτων ή κατά περίπτωση στο φίλτρο αέρα και έτσι το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί.

Σε αυτήν περίπτωση, οι ειδικοί αναφέρουν πως η προσπάθεια εκκίνησης του κινητήρα θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερες βλάβες.

Αν το αυτοκίνητο περάσει επιτυχώς το εμπόδιο, δοκιμάστε το σύστημα πέδησης δύο ή τρεις φορές ώστε να απομακρυνθεί το νερό από τα φρένα του αυτοκινήτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα βίντεο μπορούμε να δούμε τον λάθος τρόπο για να περάσει κάποιος εμπόδιο με νερά και τις ζημιές που μπορούν προκληθούν σε ακραίες περιπτώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.