ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μέσω Apps διευρύνονται οι υπηρεσίες μετακίνησης

Μέσω Apps διευρύνονται οι υπηρεσίες μετακίνησης

Ένας ακόμη μεγάλος παίκτης κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο των ενοικιαζόμενων μέσων μετακίνησης.

Ο γνωστός κατασκευαστής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Robert Bosch ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας πρόσβασης σε ηλεκτρικά σκούτερ στο Βερολίνο –την πόλη που ανάγεται σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της καινοτομίας και των καινοφανών επιχειρήσεων.

Διευρύνονται οι υπηρεσίες μετακίνησης μέσω Apps

Με την κίνηση αυτή η τεχνολογική εταιρεία εισέρχεται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών on demand, η οποία έχει αρχίσει να προσελκύει ποικίλα επιχειρηματικά σχήματα, από τον τεχνολογικό τομέα και τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων ως τους μεγάλους κατασκευαστές σαν την Mercedes και την BMW.

Όπως ανακοίνωσε η Bosch που εδρεύει στην Στουτγάρδη, στη διάθεση των Βερολινέζων βρίσκονται ήδη 200 ηλεκτρικά σκούτερ της ταϊβανέζικης Gogoro που έχουν διασπαρθεί στρατηγικά στις πιο «χιπ» γειτονιές της πόλης, δηλαδή στο Mitte, το Prenzlauer Berg, το Friedrichshain και φυσικά το Kreuzberg.

Τα σκούτερ έχουν τελική 45 χαω οπότε μπορεί να τα οδηγήσει κάθε κάτοχος αδείας οδήγησης αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας που έχει κλείσει τα 21 έτη. Η αυτονομία τους φτάνει τα 100 χλμ. με μία φόρτιση. Το κόστος είναι 3 ευρώ για μισή ώρα, ή 20 ευρώ για ολόκληρη μέρα. Η συνήθης ημερήσια χρέωση ενός απλού ποδηλάτου είναι στο Βερολίνο 10-12 ευρώ.

Ο εντοπισμός και όλες οι ενέργειες για την κράτηση και τη χρήση ενός από αυτά γίνονται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής smartphone, της Coup που συνδέεται στο σκούτερ μέσω Bluetooth. Μέσω του κινητού ελέγχονται τα πάντα, ακόμη και το ξεκλείδωμα της σέλας για την παραλαβή του κράνους. 1-BBM-22370 - Copy

«Οι σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις μετακίνησης αλλάζουν. Η Bosch θέλει να διαμορφώσει αυτές τις αλλαγές με τις δικές της λύσεις και υπηρεσίες μετακίνησης» δήλωσε ο Markus Heyn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Λανσάροντας την Coup, η Bosch βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ανταγωνισμό ήδη εγκατεστημένο και αποδεκτό από το καταναλωτικό κοινό, όπως οι Car2Go (Daimler General Motors), Drive Now (BMW), Flinkster (Deutsche Bahn) και Multicity.

Οι εταιρείες αυτές έχουν ένα προβάδισμα 2-3 ετών και αφού πάτησαν γερά στα πόδια τους, τώρα επεκτείνονται με περισσότερες on-demand υπηρεσίες μέσω των έξυπνων κινητών. Στιγμιο_τυπο 2016-08-04, 17.20.47 - Copy

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα επιχειρηματική κίνηση εντάσσεται στην στρατηγική της Bosch να επεκταθεί πέραν των παραδοσιακών hardware προϊόντων της και σε τομείς όπως το software, οι υπηρεσίες και οι διασυνδεδεμένες στο Ιντερνέτ συσκευές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.