ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

To νέο Camaro 2016, το δυνατότερο musscle car που ήρθε Ευρώπη. [videos]

To νέο Camaro 2016, το δυνατότερο musscle car που ήρθε Ευρώπη. [videos]

Μία έκπληξη επιφύλασσε για τους θεατές στο Goodwood Festival of Speed η Chevrolet: την Ευρωπαϊκή πρώτη του Camaro του 2016. Η 6η γενιά του Camaro δοκιμάστηκε και ρυθμίστηκε σε περισσότερες από 6 πίστες σε όλον τον κόσμο και την Autobahn στη Γερμανία, το μόνο οδικό δίκτυο στο οποίο δεν ισχύουν όρια ταχύτητας – στο μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος του.

Βασικό του στοιχείο, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι οι μικρότερες διαστάσεις, το μικρότερο βάρος και η πιο «λεπτή» γραμμή. Παρόλο που το 70% των μερών του αμαξώματος στο Camaro είναι μοναδικά, άρα πρέπει να σχεδιάζονται πάλι σε κάθε μοντέλο, η αύξηση της στιβαρότητας κατά 28% συνοδεύτηκε με μείωση του βάρους κατά 60 κιλά! Για παράδειγμα η χρήση αλουμινίου στο ταμπλό κατέβασε 4,5 κιλά το βάρος, η χρήση ελαφρών υλικών 12 κιλά το βάρος των αναρτήσεων κα.

Θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη την Άνοιξη του 2016 σε δύο εκδόσεις, την LT και την V8. Και οι δύο θα εξοπλίζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με χειριστήρια paddles στο τιμόνι, ενώ για τη V8 θα υπάρχει και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, για τους φανατικούς! Στη manual έκδοση θα υπάρχει και σύστημα που θα κόβει στιγμιαία την παροχή καυσίμου για ταχύτερες αλλαγές. Στη V8 έκδοση είναι διαθέσιμη και Magnetic Ride Control ενεργή ανάρτηση.

Ο 2.0 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του LT παράγει 275 ίππους και 400 Nm ροπής, με αναμενόμενη κατανάλωση κάτω από 8 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και 0-100 χ.α.ω. σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα. Το V8, το πιο δυνατό Camaro που έχει έρθει ποτέ στην Ευρώπη, φορά έναν 6.2 λίτρων Small Block LT1 κινητήρα με άμεσο ψεκασμό που αποδίδει 455 ίππους και 617 Nm ροπής, που προέρχεται από την Corvette Stingray.

Τα φρένα είναι δίσκοι 320 mm εμπρός με 4πίστονες δαγκάνες και 315 mm πίσω με μονές δαγκάνες για το LT. Το V8 φοράει Brembo φρένα με 345 mm δίσκους εμπρός και 338 mm πίσω, με 4πίστονες δαγκάνες και στις δύο περιπτώσεις. Στην Ευρώπη και τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν με 20άρες ζάντες!

Το όλο στήσιμο του αυτοκινήτου θα ρυθμίζεται από το Drive Mode Selector σε 4 επίπεδα: Χιόνι/Πάγος, Ταξίδι, Σπορ Οδήγηση και – μόνο στο V8 – Πίστα. Οι επιδόσεις έχουν αυξηθεί με εκτεταμένη μελέτη στην αεροδυναμική σήραγγα, που έχει μειώσει την οπισθέλκουσα στο LT και έχει αυξήσει την αεροδυναμική φόρτιση των τροχών στο V8. 

Άλλα gadgets περιλαμβάνουν εσωτερικό φωτισμό σε 24 αποχρώσεις, προσαρμοζόμενες στις απαιτήσεις του οδηγού οθόνες 8 ιντσών στον πίνακα οργάνων και την κονσόλα,  10 εξωτερικά χρώματα σε συνδυασμό με 5 εσωτερικά, εντελώς επανασχεδιασμένο οδηγοκεντρικό εσωτερικό, τον ήχο του κινητήρα που έχει ρυθμιστεί κατάλληλα και ενισχύεται από το ηχοσύστημα της Bose, dual mode εξάτμιση στον V8 που αυξάνει επίδοση και ήχο στην επιτάχυνση κα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.