ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η αυτοκίνηση υποδέχεται το Icona Vulcano! [εικόνες & video]

Η αυτοκίνηση υποδέχεται το Icona Vulcano! [εικόνες & video]

Σχεδιασμένο στη Σαγκάη και κατασκευασμένο από ιταλούς μάστορες, το μνημειώδες Icona Vulcano είναι πράγματι μοναδικό στην κατηγορία του.

Το supercar φορά έναν V8 που αποδίδει 670 άλογα, τα οποία το στέλνουν από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Αν και η μαγεία κρύβεται στο υλικό της κατασκευής του: αμάξωμα εξολοκλήρου καμωμένο από τιτάνιο, που χρειάζεται περισσότερες από 1.000 ώρες για να σκαλιστεί στο χέρι.

Υπεύθυνος για την κατασκευή του είναι ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Claudio Lombardi, γι’ αυτό και μοιάζει σαν να παντρεύτηκε μια κλασική Ferrari ένα Viper.

Το θαυμαστό hypercar είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης το 2013, αν και ανακοινώθηκε μόλις ότι είναι έτοιμο για παραγωγή, έχοντας μια σειρά από αλλαγές από το πρωτότυπο του 2013. Κι έτσι αντί για τα 1.000 άλογα με τα οποία ντεμπούταρε, πλέον φορά τον V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων της Corvette ZR1, που του χαρίζει τελική στα 354 χλμ/ώρα. Η μηχανή μπορεί βέβαια να φτάσει και να ξεπεράσει τα 1.000 άλογα, ανάλογα με τις επιθυμίες του αγοραστή, αν και γι’ αυτό θα χρειαστούν δραστικές τροποποιήσεις στο σασί του.

Όσο για την παραγωγή του, αναμένεται να είναι σπανιότερη και από σπάνια ακόμη, με την ολοκαίνουρια εκδοχή του να παρουσιάζεται πάντως στο Μοντερέι της Καλιφόρνια στις 16 Αυγούστου. Δεν τα κατάφεραν και άσχημα οι Κινέζοι! iccnavvulcoc3iccnavvulcoc2iccnavvulcoc1iccnavvulcoc5iccnavvulcoc4iccnavvulcoc6iccnavvulcoc9iccnavvulcoc7iccnavvulcoc8iccnavvulcoc10

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.