ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η μοναδική στο κόσμο τετράπορτη Ferrari αναζητά ιδιοκτήτη [εικόνες]

Η μοναδική στο κόσμο τετράπορτη Ferrari αναζητά ιδιοκτήτη [εικόνες]

Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια το σχεδιαστικό στούντιο του Pininfarina δημιούργησε ένα μοναδικό αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που έβαλε σε σκέψεις τον  Enzo Ferrari να το βγάλει σε παραγωγή. Λίγο αργότερα όμως δυστυχώς εγκατέλειψε την ιδέα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το μοναδικό στο κόσμο και ο ιδιοκτήτης του θέλει να το πουλήσει.

Με λίγα λόγια αυτό το αυτοκίνητο είναι ένα τετράπορτο sedan με τον 12κύλινδρο  κινητήρα των 4.8 lt τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε στο στούντιο του Pininfarina με σασί που δανείστηκε από την Ferrari 400GT. O  ίδιος ο Sergio Pinnfarina το παρουσίασε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τορίνο το 1980.

Μιας και η εταιρεία δεν ήταν τότε έτοιμη για ένα sedan, το αυτοκίνητο πουλήθηκε στον Βέλγο Jacques Swaters πρώην οδηγό αγώνων ταχύτητας, και μετέπειτα επιχειρηματία και συλλέκτη αυτοκινήτων. 

Οι φίλοι των αυτοκινήτων είχαν την ευκαιρία να το ξαναδούν το 2005 στην έκθεση αυτοκινήτου στο Έσσεν όταν η Ferrari γιόρτασε τα 75 χρόνια της.

Τρία χρόνια αργότερα το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο άλλαξε ιδιοκτήτη. Ο νέος λοιπόν ιδιοκτήτης προσέλαβε μία ομάδα μηχανικών με υπεύθυνο τον Mauro Forghieri, υπεύθυνο μηχανικό της Ferrari τις δεκαετίες 1960 και 1970, ο οποίος τον Μάρτιο του 2010, 30 χρόνια από την παρουσίασή του, έδωσε ξανά ζωή στο αυτοκίνητο, το οποίο πλέον λειτουργεί στη εντέλεια.

Η τιμή του έχει εκτιμηθεί στα 759,000 δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.