ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Exige Sport 380: Δείτε και ακούστε το supercar killer της Lotus! (βίντεο)

Exige Sport 380: Δείτε και ακούστε το supercar killer της Lotus! (βίντεο)

H Lotus παρουσίασε πριν μερικούς μήνες την ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση δρόμου της Exige, την Sport 380, και στο τελευταίο βίντεο του καναλιού της στο Youtube μας δίνει μια μικρή γεύση από το ποιόν του μοντέλου.

Βασισμένη στην παλαιότερη Exige Sport 350, η Sport 380 έχει «μεταλλαχθεί» και οι επιδόσεις της θυμίζουν supercar. Το βάρος του μοντέλου στην ελαφρύτερή του μορφή (χωρίς υγρά) είναι 25 kg μειωμένο σε σχέση με την ελαφρύτερη Exige Sport, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,7” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 286 km/h. Για να επιτευχθούν όμως όλα αυτά, ο 3.5 V6 κινητήρας της Toyota έφτασε να αποδίδει 380 ίππους και 41,8 kgm, και η αεροδυναμική μελέτη πέρασε σε αγωνιστικό επίπεδο.

Επιπλέον, σε όλους τους άλλους τομείς (αεροδυναμική, ανάρτηση, φρένα κ.α.) έχουν κυριαρχήσει «ψαγμένες» λύσεις που στόχο έχουν την απόλυτη απόδοση, με όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος.

Παρά την μεγάλη απόδοση και τις ικανότητες της Exige Sport 380 στην πίστα, η Lotus υποστηρίζει ότι η νέα έκδοση παραμένει χρηστική στην καθημερινότητα, με την ποιότητα και το μοντάρισμα των τμημάτων να είναι καθολικά βελτιωμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Παναγιώτης Πανάγος, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.