ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Την αναστολή αιτήσεων του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητά ο Δήμος Αθηναίων

Την αναστολή αιτήσεων του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητά ο Δήμος Αθηναίων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων μετά την πολύωρη αναμονή πολιτών έξω από την διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπό βροχή, το πρωί της Τρίτης, όπου είχαν συρρεύσει για να καταθέσουν αιτήσεις για το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Ο δήμος της Αθήνας ζητά από το υπουργείο Εργασίας να ανασταλούν αρχικά οι εγγραφές, έως ότου λειτουργήσει κανονικά το πληροφορικό σύστημα και επιπλέον να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελούμενοι από τα ΚΕΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αθήνας:

Μεγάλες τεχνικές δυσκολίες παρατηρούνται στο πληροφορικό σύστημα εγγραφής στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους δήμους, που έχουν επιφορτισθεί με αυτή την ευθύνη, παρά ένας ελάχιστος αριθμός ωφελουμένων.

Επιπροσθέτως, με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) δεν εξυπηρετούν ωφελούμενους που πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα δικαιολογητικά (νόμιμοι μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.), με αποτέλεσμα οι πολίτες αυτοί να καταφεύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Προκειμένου να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία πολιτών που έχουν ανάγκη αλλά και του προσωπικού των δήμων, είναι επιβεβλημένο:

• Τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης πρέπει να ενημερώσουν τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και να αναστείλουν τις εγγραφές, έως ότου λειτουργήσει κανονικά το πληροφορικό σύστημα του Υπουργείου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

•Από τα ΚΕΠ πρέπει να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελούμενοι, ακόμα και αν απαιτείται στη συνέχεια προσκόμιση έγγραφων δικαιολογητικών στους δήμους κατά αναλογία με τον τρόπο εγγραφής από το σπίτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.