ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Απαλάσσονται από τα δημοτικά τέλη οι ευάλωτες ομάδες στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Απαλάσσονται από τα δημοτικά τέλη οι ευάλωτες ομάδες στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Από τα δημοτικά τέλη απαλλάσσει και το 2017, ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τους μακροχρόνια άνεργους, τους άπορους, τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους (που εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους, όπως ο νόμος ορίζει) και τους ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω. Παράλληλα, μειώνει κατά 50% τα δημοτικά τέλη για ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας από 67%.

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή προχωράει στην μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή απαλλαγή από αυτούς για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως η ιδιότητα αυτών οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία. Ταυτόχρονα, με την ίδια απόφαση μπορεί να τίθενται και εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της μείωσης ή της απαλλαγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε σχετική του δήλωση, ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος υπογράμμισε ότι «στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, στόχος και σκοπός της δημοτικής αρχής παραμένει η προσπάθεια να βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων». Ο ίδιος τόνισε ακόμη, ότι οι προσπάθειες για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα συνεχιστούν με κάθε τρόπο, ενώ πρόθεση της δημοτικής αρχής, όπως υποστήριξε, παραμένει «η σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών για το σύνολο των δημοτών, οι οποίοι για χρόνια πλήρωναν περισσότερα για υπηρεσίες που διαλύονταν και χειροτέρευαν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.