ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ. Νοτοπούλου: Η απάντησή της μετά τις αντιδράσεις για τα πεντοχίλιαρα σε ΜΚΟ και διάφορους συλλόγους

Κ. Νοτοπούλου: Η απάντησή της μετά τις αντιδράσεις για τα πεντοχίλιαρα σε ΜΚΟ και διάφορους συλλόγους

Η Κατερίνα Νοτοπούλου απάντησε σήμερα στα «βέλη» που δέχτηκε μετά τα λεφτά που μοίρασε σε ΜΚΟ και πολιτιστικούς συλλόγους, από τα ταμεία του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

Απαντώντας στον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, η Κατερίνα Νοτοπούλου υποστηρίζει ότι όλα έγιναν με διαφάνεια, ενώ αναφέρεται ονομαστικά σε ορισμένους φορείς που έλαβαν την επιδότηση, ξεχνώντας άλλους, όπως ο Συλλογος φίλων ΕΡΤ Σερρρών, που ζήτησε και έλαβε επιδότηση για μια γιορτή.

«O δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Kυρίζογλου δήλωσε με περισσή ειλικρίνεια ότι “δεν έχει σημασία με ποιες διαδικασίες” χρηματοδοτήθηκαν οι 43 προτάσεις του έργου “νεανικές δράσεις” του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης. Η δήλωση του κ. Κυρίζογλου τον κατατάσσει σε όσους υποστηρίζουν την επιτομή του παλαιοκομματισμού, τις επί δεκαετίες απευθείας χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους. Λογικό είναι να αντιδρά στις πρωτοβουλίες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωσή της η κ. Νοτοπούλου.

Παράλληλα τόνισε ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία των χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) επιλέχθηκαν διαδικασίες ανοιχτής και δημόσιας πρόσκλησης και αξιολόγησης. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η “χρησιμοποίηση δημοσίου χρήματος” -σύμφωνα με την έκφραση του κ. Κυρίζογλου– αφορά φορείς όπως ο “Φάρος του Κόσμου”, το σωματείο Αποκατάστασης και ειδικής αγωγής ΑμεΑ “ο ΣΩΤΗΡ”, ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με διαταραχές όρασης και αναπηρίες “ΣΥΖΩΗ”, ο σύλλογος συνδρόμου DOWN Ελλάδος, ο σύλλογος Erasmus του ΑΠΘ, ο όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, το Περπατώ Ροδόπης, κ.α. Θα χαιρόμασταν ακόμα παραπάνω αν και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είχε ακολουθήσει μια αντίστοιχη πολιτική ενίσχυσης ευπαθών ομάδων της νεολαίας αξιοποιώντας τα εργαλεία που του προσφέρει η κυβέρνηση (π.χ. Ρομά που ζουν στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης). Ο κ.Κυρίζογλου ενοχλείται από τη νέα γενιά που δραστηριοποιείται, τις καθαρές δράσεις, τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Εμείς πάλι, τους υποστηρίζουμε» πρόσθεσε η υφυπουργός Εσωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.