Πως αιτιολόγησε την πράξη

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.) στον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε η αν. τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, προκειμένου να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο η πράξη αρχειοθέτησης του Σταμάτη Πουλή, σχετικά με την υπόθεση των χρυσοπληρωμένων φακών, οι οποίες σερβίρονταν από το catering του μπατζανάκη του σε δομή του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικούς.

Όπως επισημαίνει η Δ. Αυγέρη, με την από 15/3/2022 Πράξη της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για την τροφοδοσία της Δομής Οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Πρόκειται για την ερευνώμενη υπόθεση κακοδιαχείρισης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ το έτος 2014. Συγκεκριμένα, η έρευνα αφορά σε σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις και προμήθειες βασικών ειδών κατόπιν εισήγησης του τότε διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, με προκλητικές υπερκοστολογήσεις και υπερτιμολογήσεις βάσει των εκδοθέντων τιμολογίων της εταιρίας παροχής υπηρεσιών» σημειώνει η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπεριλαμβάνει το δημοσίευμα του documentonews.gr που έφερε στο φως την υπόθεση.

Η κ. Αυγέρη αιτιολογεί την κατάθεση της Α.Κ.Ε. με το εξής σκεπτικό:

«Επειδή, εμπλεκόμενος στην εν λόγω υπόθεση έσπευσε ο ίδιος να δημοσιοποιήσει με τρόπο πανηγυρικό την Πράξη Αρχειοθέτησης, χωρίς όμως να γνωστοποιεί περαιτέρω το περιεχόμενο και το σκεπτικό της εν λόγω Πράξης.

»Επειδή, πρόκειται για υπόθεση γενικότερου ενδιαφέροντος, καθώς σχετίζεται με διασπάθιση δημόσιου χρήματος και στην Βουλή είχε συσταθεί εξεταστική επιτροπή υγείας για την διερεύνηση και της υπόθεσης στο ΚΕΕΛΠΝΟ,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

»Επειδή ο εν λόγω εμπλεκόμενος είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος».