ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φ.Γεννηματά: «Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει από τα σχολεία; – Κρατώ σοβαρότατες επιφυλάξεις»

Φ.Γεννηματά: «Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει από τα σχολεία; – Κρατώ σοβαρότατες επιφυλάξεις»

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, εξήγησε την πρόταση του κόμματός της για επιδότηση της εργασίας από το κράτος μέχρι 40% των αποδοχών, για να μην γίνουν απολύσεις, αυξηθεί η ανεργία και καταρρεύσουν επιχειρήσεις.

Η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει από το πρόγραμμα SURE και το ΕΣΠΑ, είναι ύψους 2 δισ. και αφορά περίπου 1 εκατομμύριο εργαζομένους.

​«Το πρόγραμμα μας για τη στήριξη της εργασίας είναι στοχευμένο και κοστολογημένο.

Kαταθέσαμε μια πρόταση απολύτως στοχευμένη και κοστολογημένη που η κυβέρνηση μπορεί και οφείλει να υιοθετήσει» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Ισχυρές επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε ισχυρές επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

​«Το άνοιγμα των σχολείων είναι μεγάλο ρίσκο. Περιμένω να δω ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο και τις αυστηρές προϋπόθεσες για τις οποίες μίλησε ο κ. Τσιόρδας.

Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει από τα σχολεία; Η κυβέρνηση θέτει τις προτεραιότητες και οι επιστήμονες καθορίζουν το πώς. Περίμενα η κυβέρνηση να ξεκινήσει πρώτα από τις επιχειρήσεις και στο τέλος να ανοίξουν τα σχολεία.

Κρατώ σοβαρότατες επιφυλάξεις. Είναι λογικό να δοθεί προτεραιότητα στην Γ’ λυκείου και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Δώσαμε μάχη για να ανακοινωθεί ο περιορισμός της ύλης για τις πανελλήνιες εξετάσεις και να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατόν.

Όπως, επίσης, να ολοκληρωθεί το εξάμηνο και οι πτυχιακές εξετάσεις των τελειόφοιτων φοιτητών. Όλα τα υπόλοιπα θέλουν προσεκτικό σχεδιασμό. Περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις και το σχέδιο της κυβέρνησης», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Για την πρώτη κατοικία

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ακόμη του θέση του Κινήματος Αλλαγής για άμεση παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

​«Έχουμε παράλληλα προτείνει να δημιουργηθεί μία διακομματική επιτροπή για να σχεδιάσουμε ένα μόνιμο σύστημα προστασίας και διαχείρισης του προβλήματος αυτού. Καλώ την κυβέρνηση επιτέλους να ανταποκριθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Επίσης για τα κόκκινα δάνεια εδώ και έναν χρόνο μιλάμε για δημιουργία bad bank. Τότε έπεσαν να με φάνε προσωπικά, έλεγαν ότι η Γεννηματά είναι λαϊκίστρια. Τώρα και ο διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδας μιλά γι’ αυτό» υπογράμμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.