Π.Χρηστίδης: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να απειλεί την Ελλάδα – Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το οτιδήποτε»

Π.Χρηστίδης: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να απειλεί την Ελλάδα – Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το οτιδήποτε»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε πως η «Τουρκία, δυστυχώς, θα συνεχίσει να απειλεί την Ελλάδα. Είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της αντιπαράθεσης και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το οτιδήποτε».

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση στο Καστελόριζο βαίνει προς αποκλιμάκωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώνουμε», πρόσθεσε για να τονίσει:

«Τουναντίον θα πρέπει να διαμορφώσουμε σθεναρά την εθνική μας στρατηγική, με σχέδιο και εθνική αποφασιστικότητα και να ενισχύουμε διαρκώς την προετοιμασία μας και σε διπλωματικό πεδίο με ενεργητικό τρόπο, με σχέδιο και ολοένα και πιο εντατικά».

Μιλώντας στον Alpha 9,89, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε πως η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει το παιχνίδι που κάνει. «Ο κ. Ερντογάν έχει σαφή στόχευση ενόψει του 2023, και αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή πρέπει να έχουμε ενεργά τα ανακλαστικά μας και τις κεραίες μας συνεχώς ενεργές. Η Αγία Σοφία για παράδειγμα, είναι ακριβώς ένα σενάριο που το σχεδίασε και το υλοποίησε όπως ακριβώς το ήθελε», είπε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ο Τούρκος Πρόεδρος θα πληρώσει την επιλογή του αυτή και θα κριθεί σκληρά και τώρα και στο μέλλον.

«Για το αν θα κριθεί ο Ερντογάν και εντός της Τουρκίας θα το δούμε», ανέφερε. «Κρατώ τα λόγια του Νομπελίστα Ορχάν Παμούκ, για αντιστροφή της επιθυμίας του πατέρα του νεότερου τουρκικού κράτους, του Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Νομπελίστας διανοούμενος ήταν καταπέλτης κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και μίλησε για απεμπόληση της τουρκικής υπερηφάνειας ως λαού ταυτοχρόνως μουσουλμανικού και κοσμικού», συνέχισε και κατέληξε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βλέπουμε, λοιπόν, ότι υπάρχει και η άλλη Τουρκία που θέλει να συμβιώνει ειρηνικά με την Ελλάδα και με την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα και αυτό το χαιρετίζουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελλάδα δεν πρέπει να χαλαρώσει. Πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεννοηθούμε εθνικά και να αφήσουμε στην άκρη τους ψευτοδιχασμούς και τα ψευτοδιλήμματα της δεκαετίας που πέρασε και να προχωρήσουμε μπροστά με εθνική στρατηγική και πατριωτισμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.