Μ.Χριστοδουλάκης: «Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούν θεσμικά»

Μ.Χριστοδουλάκης: «Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούν θεσμικά»

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, τόνισε σε συνέντευξή του ότι «ο τρόπος με τον οποίο η χώρα μας πρέπει να μπει σε διαδικασίες διαλόγου πρέπει να είναι απόλυτα θεσμικός, συντεταγμένος και μόνο για τα θέματα που αφορούν αυτά που διαχρονικά θεωρούμε ως σημεία αντιπαράθεσης με την Τουρκία, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, «είναι αυτονόητο και νομίζω ότι πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μας ότι η αποκλιμάκωση στην περιοχή της ανατολική Μεσογείου, είναι κάτι που όλοι μας το επιθυμούμε. Αλλά ταυτόχρονα είναι για εμένα αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε με τις εξελίξεις. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε όλο το σύνολο των συντεταγμένων επιθετικών της ενεργειών. Την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στα νησιά μας και στον Έβρο. Το παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη. Τις εξελίξεις με την Αγία Σοφία, μέχρι και την Navtex και την τελευταία Navtex, ανατολικά της Αμμοχώστου».

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δεν γίνεται να ενημερώνονται τα θεσμικά πολιτικά κόμματα για τις συνομιλίες με την Τουρκία, από διαρροές από την τούρκική πλευρά».

«Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούν και να συνεννοηθούν θεσμικά. Δεν φτάνει μόνο η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Χρειάζεται επιτέλους η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών να επαναδιατυπώσουμε την Εθνική μας στρατηγική και να δεσμεύει όλες τις πολιτικές δυνάμεις», τόνισε.

Αναφερόμενος στην υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, είπε ότι «η στρατηγική μας λέει, πρώτα η ανθρώπινη ζωή και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτή τη φορά καθυστέρησε να πάρει την απόφαση για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και έκανε λόγο για ιδεοληπτικές αντιλήψεις αναφορικά με την εξαίρεση που έγινε για τους χώρους λατρείας.

«Όταν οι επιστήμονες τις τελευταίες ημέρες μιλούν για την ανάγκη να υιοθετηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, προφανώς δυστυχώς η κυβέρνηση σε αυτό το κομμάτι άργησε να πάρει τα σχετικά μέτρα και όταν πήρε τα σχετικά μέτρα δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις που εδράζονται ιδεοληπτικών αντιλήψεων. Δεν γίνεται ο κορωνοϊός να κολλάει στα εμπορικά καταστήματα και όχι στις εκκλησίες. Η χρήση μάσκας στις εκκλησίες δεν παραβιάζει την πρόθεση και την βούληση του κάθε ενός να εκφραστεί θρησκευτικά με τον τρόπο που το επιθυμεί», ανέφερε συγκεκριμένα.

Μιλώντας για τις οικονομικές συνέπειες που έχει ο κορωνοϊός, καθώς και την απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης από την ΕΕ, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, είπε «η συμφωνία της ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ιστορική, είναι αυτονόητη. Είναι αυτονόητο ότι στην μεγαλύτερη κρίση που περνάει η οικονομία της Ευρώπης και συνολικά του πλανήτη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έπρεπε να υπάρχει ενιαία συλλογική απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και δυστυχώς η απάντηση αυτή ήρθε με μειωμένο το ποσοστό των μεταβιβάσεων έναντι των δανειακών υποχρεώσεων που δυστυχώς αυτό έχει αρνητικές συνέπειες για το δημόσιο χρέος των χωρών».

«Το πώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα ποσά πρέπει να είναι αντικείμενο γόνιμου διαλόγου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων», τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Όπως είπε «από την επικοινωνία μας με τον κόσμο, μας λένε ότι η κατάσταση είναι δραματική ειδικά σε περιοχές όπως Ρόδος, η Κρήτη, περιοχές που συνδέονται με τον τουρισμό, μας λένε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δραματικός».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση, «έστω και τώρα, έστω και καθυστερημένα», όπως είπε «να ληφθούν εκ νέου μέτρα στήριξης και του ελληνικού τουρισμού και της πραγματικής οικονομίας, με ενέσεις ρευστότητας γιατί τις τράπεζες -που τις παρακαλάμε αντί να τους επιβάλουμε ευνοϊκούς όρους δανεισμού- και μέτρα φοροελαφρύνσεων.

Τέλος ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε στην «πρώτη κατοικία», λέγοντας ότι «στις 31 Ιουλίου λήγει το πλαίσιο προστασίας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέα Δημοκρατίας γιατί ψήφισαν μαζί το νόμο το 2019».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε την Τετάρτη για τέταρτη φορά τροπολογία στη Βουλή με μια τεκμηριωμένη πρόταση που μπορεί να δώσει μια ανάσα προστασίας στους αδύναμους δανειολήπτες και όχι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.