ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ – «Οι ευθύνες είναι υπαρκτές και μεγάλες»

Στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ – «Οι ευθύνες είναι υπαρκτές και μεγάλες»

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), αποτελούμενο από τον βουλευτή Βοιωτίας, Γιώργο Μουρκιώτη, την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κατερίνα Μπατζελή, τον τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτη Καρκατσούλη και την τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης, Έφη Στεφοπούλου, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου, τις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια, Λευκαντί, Βασιλικό και Ψαχνά.

“Πυρά” ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για την Εύβοια

«Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και εξοργιστική», σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής – και τούτο γιατί, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «δεύτερο εικοσιτετράωρο μετά την καταστροφή οι πολίτες παλεύουν μόνοι τους με τη λάσπη.

​Οι πολίτες χωρίς απαντλητικά μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τις βασικές αρτηρίες. Τριάντα ώρες μετά την καταστροφή υπήρχαν ακόμα αποκλεισμένοι.

​Η ΔΕΥΑΧ ακόμα προσπαθεί να φέρει νερό σε όλα τα σπίτια. Άφαντο το κράτος και η Περιφέρεια. Μόνο με λιγοστά μέσα γίνεται προσπάθεια να ανοίξει η κατεστραμμένη γέφυρα του Βασιλικού.

​Ειδικά στα Ψαχνά η καταστροφή ήταν προδιαγεγραμμένη, αφού εδώ και ένα χρόνο από τις περσινές φωτιές που κατέκαψαν 25.000 στρέμματα δάσους, το κράτος και η Περιφέρεια δεν έκαναν το παραμικρό αντιπλημμυρικό έργο. Ούτε τις στοιχειώδεις δασικές κορμοδέσεις.

Τ​ο αποτέλεσμα ήταν να ξεχειλίσει ο ποταμός, να γκρεμιστεί μία γέφυρα και τα Ψαχνά να βουλιάξουν κάτω από τόνους λάσπης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπερασματικά, σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «οι ευθύνες είναι υπαρκτές και μεγάλες… Δεν αρκεί ούτε η συμπόνια, ούτε η συμπαράσταση προς τα θύματα. Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί από την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να παρουσιάσουν το ακριβές αντιπλημμυρικό σχέδιο για την περιοχή και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του για να μη θρηνήσουμε εκ νέου θύματα από πλημμύρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.