ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δ. Τζανακόπουλος: «Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ»

Δ. Τζανακόπουλος: «Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ»

«Αυτή τη στιγμή συζητάμε με τους εταίρους για μία συνολική συμφωνία – όχι μία “σπασμένη” συμφωνία μέχρι το 2018, μία άλλη για το 2019» και άλλη για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και τα πρωτογενή πλεονάσματα, εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι μία συμφωνία «που θα πάει τη χώρα και την οικονομία και μετά το 2019».

Αρχής γενομένης από το 2019, θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολογία οι οποίες, θα βαρύνουν κάποιες κοινωνικές ομάδες, ευνοώντας κάποιες άλλες, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος,

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη της ελληνικής οικονομίας για σταθερότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την «πάγια μομφή» της κυβέρνησης κατά του ΔΝΤ για παράλογες απαιτήσεις. Η κυβέρνηση δεν συμφώνησε ποτέ στα επίμαχα ζητούμενα μέτρα, είπε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας πως για τα νέα μέτρα θα ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα, ίδιου δημοσιονομικού μεγέθους.

Εκτός από το ΔΝΤ, για το κλίμα της αβεβαιότητας η κυβέρνηση αποδίδει ευθύνες και στην αξιωματική αντιπολίτευση που την κατηγορεί ότι επέλεξε πολιτική «κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» ενώ για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε ότι πρόκειται για προσωρινά στοιχεία, που, ακόμα και αυτά, καταδεικνύουν μηδενική ύφεση για το 2016.

Για στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειχναν ύφεση και βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα με την ομιλία του Πρωθυπυοργού στο υπουργικό πολλοί αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να μην υπήρξε ενημέρωση του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η ΕΛΣΤΑΤ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και δεν είναι δυνατό να έχει τα στοιχεία ο Αλέξης Τσίπρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ερώτηση αν ο κ. Τσακαλώτος είχε τα στοιχεία η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν «να ρωτήσετε τον υπουργό Οικονομικών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.