ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Πύρινο» υπουργικό για την Δικαιοσύνη – Τρεις ισχυρές διαφωνίες

«Πύρινο» υπουργικό για την Δικαιοσύνη – Τρεις ισχυρές διαφωνίες

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη.

Διαφώνησε με τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τις αλλαγές στις ανώτατες θέσεις στην Δικαιοσύνη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας και δεν ήταν ο μόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης διαφώνησαν ο Δημήτρης Βίτσας και ο Γιώργος Σταθάκης, σε ό, τι αφορά το θέμα των επιλογών για την Δικαιοσύνη.

Ο κ. Πιτσιόρλα φέρεται να επέμεινε στην ομιλία του στο ότι δεν θα πρέπει να αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο τα νέα πρόσωπα στην Δικαιοσύνη.

Ο Δημήτρης Βίτσας και ο Γιώργος Σταθάκης, τόνισαν από την πλευρά τους ότι το θέμα δεν θα έπρεπε να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες για την όλη διαδικασία.

Μετά από μεγάλη συζήτηση, που έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργικού συμβουλίου, όπου οι υπουργοί μίλησαν δύο φορές ο καθένας αυτό που μέτρησε για την επιλογή των προσώπων ήταν οι ψήφοι που είχαν πάρει οι δύο ανώτατες δικαστές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς για τα περισσότερα στελέχη του υπουργικού θεωρήθηκε ως βασικό στοιχείο το ότι οι δύο κυρίες ισοψήφισαν και είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Αργότερα ακολούθησε η τελική εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ότι το θέμα θα πρέπει να προχωρήσει και τελικά η απόφαση ήταν ομόφωνη. Όλοι οι υπουργοί υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε ακόμα να προχωρήσει το θέμα με τους κώδικες, ενώ θα μπουν στα νομοσχέδια παρατάσεις των συμβάσεων, οι οποίες λήγουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.